{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

Tutorial :cara untuk print screen :3
Thursday, 13 June 2013 | 20:46 | 0 comments
hi and assalammualaikum semua yg tgh baca entri ni!! :D hihi...i'm looking like i'm happy kan2??
well, actually bukannya sebab apa pun ^^ i'm always this active!! :D happy jew all the time, tak kira tempat :D hoho..ok2! stop this nonsense talk, and back to the really topics here kk^^
ok, hari ny sebenarnya eden nak bagi kepada sesiapa yang masih tak tahu bagaimana nak print screen!! :D hihi...[mementang dah ada ilmu skit dan nak show off kan..eh!! saya disini untuk membantu korang2 semua!! :)]
ok! camna nak print screen kan screen anda?? apa tu print screen?? hihi, print screen ni senang kata, tangkap gambar screen korang..tak susah pun sebenarnya XD eden masa mula2 belajar pun rasa cam agak susah, bila dah buat baru tahu senang gilos! so, let's start it!~~
 
 
1) contoh la korang nak print screenkan korang punya header cam bawah ni, korang kena tekan PrtSc yang ada kat bahagian paling atas keyboard korang belah kanan....
 
 
 
2) lepas tu, korang pergi ke paint cam gambar kat bawah...
 
 
 
 
 
3) kemudian, bila dah ada new document for paint tu, tekan Ctrl + V or tekan paste jew...
 
4) lepas tu, DONE!!! :D dah siap ^^ korang nak crop ke, apa ke....boleh je semuanya buat kat paint tu...so, done my tutorial for now!! klu tak faham boleh bertanya!! ^^


Newer Post
Older Post