If I Had Wings
Home About Twitter Insta Follow Dash

owner



FootSteps

" Some people would admit themselves as Princess , but me? Hell no! I'M THE QUEEN


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah. Re-edited by Filzah

Tutorial :cara untuk print screen :3
Thursday, 13 June 2013 • 20:46 • 0 comments



hi and assalammualaikum semua yg tgh baca entri ni!! :D hihi...i'm looking like i'm happy kan2??
well, actually bukannya sebab apa pun ^^ i'm always this active!! :D happy jew all the time, tak kira tempat :D hoho..ok2! stop this nonsense talk, and back to the really topics here kk^^
ok, hari ny sebenarnya eden nak bagi kepada sesiapa yang masih tak tahu bagaimana nak print screen!! :D hihi...[mementang dah ada ilmu skit dan nak show off kan..eh!! saya disini untuk membantu korang2 semua!! :)]
ok! camna nak print screen kan screen anda?? apa tu print screen?? hihi, print screen ni senang kata, tangkap gambar screen korang..tak susah pun sebenarnya XD eden masa mula2 belajar pun rasa cam agak susah, bila dah buat baru tahu senang gilos! so, let's start it!~~
 
 
1) contoh la korang nak print screenkan korang punya header cam bawah ni, korang kena tekan PrtSc yang ada kat bahagian paling atas keyboard korang belah kanan....
 
 
 
2) lepas tu, korang pergi ke paint cam gambar kat bawah...
 
 
 
 
 
3) kemudian, bila dah ada new document for paint tu, tekan Ctrl + V or tekan paste jew...
 
4) lepas tu, DONE!!! :D dah siap ^^ korang nak crop ke, apa ke....boleh je semuanya buat kat paint tu...so, done my tutorial for now!! klu tak faham boleh bertanya!! ^^


0 Comments:

Post a Comment


|