Love Yourself
Home Insta Twitter Follow Dash

owner



" May all of us are blessed with prosperous life ahead "


tagboard


Actually, i'm tooooooo lazy to edit this cbox part for now but anyway, thank you for bw here ^^ and you might just leave you footsteps in the comment until this part is fixed by me..


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

Tutorial :cara untuk print screen :3
Thursday, 13 June 2013 • 20:46 • 0 comments



hi and assalammualaikum semua yg tgh baca entri ni!! :D hihi...i'm looking like i'm happy kan2??
well, actually bukannya sebab apa pun ^^ i'm always this active!! :D happy jew all the time, tak kira tempat :D hoho..ok2! stop this nonsense talk, and back to the really topics here kk^^
ok, hari ny sebenarnya eden nak bagi kepada sesiapa yang masih tak tahu bagaimana nak print screen!! :D hihi...[mementang dah ada ilmu skit dan nak show off kan..eh!! saya disini untuk membantu korang2 semua!! :)]
ok! camna nak print screen kan screen anda?? apa tu print screen?? hihi, print screen ni senang kata, tangkap gambar screen korang..tak susah pun sebenarnya XD eden masa mula2 belajar pun rasa cam agak susah, bila dah buat baru tahu senang gilos! so, let's start it!~~
 
 
1) contoh la korang nak print screenkan korang punya header cam bawah ni, korang kena tekan PrtSc yang ada kat bahagian paling atas keyboard korang belah kanan....
 
 
 
2) lepas tu, korang pergi ke paint cam gambar kat bawah...
 
 
 
 
 
3) kemudian, bila dah ada new document for paint tu, tekan Ctrl + V or tekan paste jew...
 
4) lepas tu, DONE!!! :D dah siap ^^ korang nak crop ke, apa ke....boleh je semuanya buat kat paint tu...so, done my tutorial for now!! klu tak faham boleh bertanya!! ^^


0 Comments:

Post a Comment


|