Love Yourself
Home Insta Twitter Follow Dash

owner



" May all of us are blessed with prosperous life ahead "


tagboard


Actually, i'm tooooooo lazy to edit this cbox part for now but anyway, thank you for bw here ^^ and you might just leave you footsteps in the comment until this part is fixed by me..


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

Tutorial : besarkan size font untuk pengguna classic template
Friday, 14 June 2013 • 12:11 • 2 comments



hi and assalammualaikum semua!!! selamat pagi :D dan salam jumaat!!~~
ok, sebenarnya hari ni eden nak buat tuto untuk tukarkan size font di blog...well, sebenarnya akak Suraya mintak eden tolong dia, ada masalah dengan dia punya size font dan dia tak tahu camna nak tukarkannya...so! hari ni, eden nak ajarkn kepada sesiapa yang tak tahu tukarkan size font di blog!! well, tanpa menglengah2kan masa lagi! jom start!!! tuto ini untuk semua pengguna classic template. .
 
1) korang pergi ke template...macam kat bawah ni:~
 
 
2) kemudian, dia akan keluar edit template html, macam gambar yg disediakan kat bwh ni:~
 
 
3) lepas tu, korang tekan ctrl+f serentak untuk find...
 
4) korang taip kan apa yang korang nak cari, contohnya kat sini, nak cari font-size...
 
 
5) lepas korang dah editkan sizenya, korang tekan save template, then tekan preview untuk view size tu sama ada korang berpuas hati or tak dengan sizenya...
 
so, done!!!  :D itu jew sebenarnya cara nak tukar size font yang eden selama ni ^^ hihi..tak susah pun sebenarnya..mula2 belajar memang la rasa susah..tapi bila dah jinak2kan diri dengan dunia blogging ni, tak susah mana pun sebenarnya ^^ so, selamat mencuba bagi semua ^^ kalau tak faham boleh tanya!! sekian~~~


2 Comments:

Blogger siti suraya said...

Tenkiu dear. Tapi saya rasa font saya tu memang kecil kott. Saya dah ubah sampai 120 pon dia still macam tu. Hehe.

14 June 2013 at 13:19  
Blogger this is how life's go everyday said...

hahaha...kowt la...ntah lew XD

14 June 2013 at 13:40  

Post a Comment


|