{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

Tutorial : besarkan size font untuk pengguna classic template
Friday, 14 June 2013 | 12:11 | 2 comments
hi and assalammualaikum semua!!! selamat pagi :D dan salam jumaat!!~~
ok, sebenarnya hari ni eden nak buat tuto untuk tukarkan size font di blog...well, sebenarnya akak Suraya mintak eden tolong dia, ada masalah dengan dia punya size font dan dia tak tahu camna nak tukarkannya...so! hari ni, eden nak ajarkn kepada sesiapa yang tak tahu tukarkan size font di blog!! well, tanpa menglengah2kan masa lagi! jom start!!! tuto ini untuk semua pengguna classic template. .
 
1) korang pergi ke template...macam kat bawah ni:~
 
 
2) kemudian, dia akan keluar edit template html, macam gambar yg disediakan kat bwh ni:~
 
 
3) lepas tu, korang tekan ctrl+f serentak untuk find...
 
4) korang taip kan apa yang korang nak cari, contohnya kat sini, nak cari font-size...
 
 
5) lepas korang dah editkan sizenya, korang tekan save template, then tekan preview untuk view size tu sama ada korang berpuas hati or tak dengan sizenya...
 
so, done!!!  :D itu jew sebenarnya cara nak tukar size font yang eden selama ni ^^ hihi..tak susah pun sebenarnya..mula2 belajar memang la rasa susah..tapi bila dah jinak2kan diri dengan dunia blogging ni, tak susah mana pun sebenarnya ^^ so, selamat mencuba bagi semua ^^ kalau tak faham boleh tanya!! sekian~~~


Newer Post
Older Post