If I Had Wings
Home About Twitter Insta Follow Dash

owner



FootSteps

" Some people would admit themselves as Princess , but me? Hell no! I'M THE QUEEN


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah. Re-edited by Filzah

Tutorial : besarkan size font untuk pengguna classic template
Friday, 14 June 2013 • 12:11 • 2 comments



hi and assalammualaikum semua!!! selamat pagi :D dan salam jumaat!!~~
ok, sebenarnya hari ni eden nak buat tuto untuk tukarkan size font di blog...well, sebenarnya akak Suraya mintak eden tolong dia, ada masalah dengan dia punya size font dan dia tak tahu camna nak tukarkannya...so! hari ni, eden nak ajarkn kepada sesiapa yang tak tahu tukarkan size font di blog!! well, tanpa menglengah2kan masa lagi! jom start!!! tuto ini untuk semua pengguna classic template. .
 
1) korang pergi ke template...macam kat bawah ni:~
 
 
2) kemudian, dia akan keluar edit template html, macam gambar yg disediakan kat bwh ni:~
 
 
3) lepas tu, korang tekan ctrl+f serentak untuk find...
 
4) korang taip kan apa yang korang nak cari, contohnya kat sini, nak cari font-size...
 
 
5) lepas korang dah editkan sizenya, korang tekan save template, then tekan preview untuk view size tu sama ada korang berpuas hati or tak dengan sizenya...
 
so, done!!!  :D itu jew sebenarnya cara nak tukar size font yang eden selama ni ^^ hihi..tak susah pun sebenarnya..mula2 belajar memang la rasa susah..tapi bila dah jinak2kan diri dengan dunia blogging ni, tak susah mana pun sebenarnya ^^ so, selamat mencuba bagi semua ^^ kalau tak faham boleh tanya!! sekian~~~


2 Comments:

Blogger siti suraya said...

Tenkiu dear. Tapi saya rasa font saya tu memang kecil kott. Saya dah ubah sampai 120 pon dia still macam tu. Hehe.

14 June 2013 at 13:19  
Blogger this is how life's go everyday said...

hahaha...kowt la...ntah lew XD

14 June 2013 at 13:40  

Post a Comment


|