{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

TIPS MERAPU: menjadi diri sendiri yang anda sukai
Thursday, 7 February 2013 | 21:40 | 0 comments

*melambai ke arah korang!!*

hi!!! assalammualaikum w.t.k kepada semua para muslim yg membaca blog ini!!~ terima kasih kerana sudi menyinggah ke mari^^
haha...hari ni aku gila skit!! so, nak bagi tips yang berguna lagi merapu untuk korang berhibur dengannya~~
well, ini pun untuk kesedaran korang ok...tak semua orang sukakan kita, so. . jadilah diri sendiri dari menjadi seorang copycats ok!~

ok, now let us continue with our topic today:~

  1. pergi tengok cermin nampak refleksi korang kan?? itulah diri korang XD [JADI JGN NAK UBAH! buat pembedahan segala apa kes!!]
  2. jadilah siapa yang orang pandang sebagai diri korang! bukannya copycats dari budak HOT+COOL ntah dari pelusuk mana ntah tuu!~~
  3. JANGAN PERNAH MEMBENCI DIRI SENDIRI, sebab bagaimana anda telah dicipta. .begitulah sebaik-IInya DIA mencipta anda..
  4. sentiasa memperbaiki kelemahan diri dan BUKAN MENUTUPI kelemahan itu..
  5. jangan sentiasa memandang rendah akan kekurangan diri, sebaliknya. . cuba untuk memperbaikinya dan berusaha untuk berubah
  6. jangan malu untuk meminta pertolongan daripada kawan-II kerana merekalah yg akan membantu kita untuk berjaya dan sentiasa menyokong kita untuk menjadi siapa kita sekarang ini..
  7. sentiasa berfikiran positif
  8. jangan mendesak diri untuk menjadi siapa yg orang lain mahukan...
  9. sentiasa berbangga dengan pencapaian kita dan berusaha untuk lebih berjaya!
  10. BERUSAHA UNTUK MENJADI SEORANG YANG LEBIH BAIK DARI HARI INI!!




so, itu je lah tips merapu yang boleh aku berikan kat korang semua!! harap korang akan sentiasa percaya kan diri sendiri kerana diri anda berharga!! [apa yg aku merapukan ni!!]
kalau korang nak follow tips tu boleh je, tapi segala risikonya. . BUKAN TANGGUNGJAWAB SAYA!!~ haha..joke jew..haha...just satu jew nasihat aku. . .sentiasa sayangi diri anda dan mencintai diri anda dulu sebelum mencintai orang lain!!~ sekian untuk sekarang la nohh!~

~s.e.k.i.a.n.~


Newer Post
Older Post