{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

Broken.
Tuesday, 2 May 2017 | 20:43 | 0 comments

Assalammualaikum & hi again peps!

Harini aku update lagi blog usang yang tiada cerita menarik untuk dikongsikan selain sesi luahan perasaan aku lagi. 

At last! about 1 month and a half to go before this all end. Tinggal lagi sebulan lebih something laa sebelum aku habis study dan tunggu untuk konvo bulan 11 ni. Rasa nak habis tu semakin membuak-buak sebab duduk sini pun, bukannya happy sangat. Entah la kenapa dengan hati ni.. walaupun dikelilingi orang, tapi tetap sunyi. Rasa macam tidak diingini kadang-kadang tu. 

Hurmm, kadang tu perasaan kita ni bukannya betul sangat. Tapi entah laa.. mungkin sebab banyak masalah. Haih, dah la gaduh dengan bestie pulak... hahaha.. (i guess we were in a fight now.. ) 
FYI, i'm really sorry to my bestie (Miss NHA) for those stupid fights we are having now or in the future. Such a childish we are, mostly I am, to be honest. Maybe because we were too busy handling our own problems until its involving our friendship that we built for the last 8 years. Sorry for jeopardizing it. Sorry for all the mistakes that i've made in the past that might annoyed and hurt you. Pejam celik, pejam celik dah 8 tahun beb! Later, let's celebrate our 8th friendship! 

Aku tau, that you ( miss NHA) are having you hard times in college. Hope for the best of you in the future. Sorry bebankan hang weyh. Aku ni dah la beban. Bebai pulak tu. Hahaha, such a sucker for a friend.

Do you guys know, sometime to aku rasa kalau boleh, biarlah kewujudan aku dihapuskan.. hehehe, well.. i guess that my existence isn't important, so why live? hahahahaha.. just how deeply i wish that would come true sometime. Lately, aku suka dengar lagu My Heart I Surrender by I Prevail. Sedikit sebanyak, aku rasa tenanglah sikit bila dengar lagu tu. Kalau tengok liriknya memanglah untuk lovers. Tapi untuk lirik tu deep sebenarnya. Bukan untuk lovers jaa.

Susah laa bila membesar ni. Walaupun ianya satu proses tumbesaran, tapi itu tak bermakna aku kena sukakan proses ni. Each time, my feelings are hurt. Growing up isn't fun guys! it hurts! it's truly hurt. Sebab tu aku suka tido. Tidur yang abadi macam sleeping beauty pun best... Hahahahaha..



But when you wake up.........

Reality hurts. 

People hurts.

People are rarely surprising. Always disappointing.

Feelings broken.

Btw, does any of you tahu cara-cara nak gembirakan hati? Haha, you know. To be happy. When will my happily ever after ending will come?


Si Gadis yang Tiada Hati
Monday, 17 April 2017 | 18:59 | 0 comments

Assalammualaikum & Hi peps! 

Di sini aku harini, masih lagi menaip cerita kehidupan yang penuh dengan drama tanpa henti ni. Hehe, rindu sebenarnya nak bercerita.
Banyak benda dah jadi dalam awal 2 bulan ni sebelum nak habis belajar. Betul dugaan semuanya. Betullah ada orang cakap dulu. Bermulanya kehidupan yang sebenar tu pada usia 20an. Lagi dah nak grad, lagi banyak yang menduga //sigh// stress omakkkkkk ni hah! hehe.

Assignment bertimbun, masalah menimpa, manusia yang nak kena hadap pun ramai lagi. Astaghfirullah halazim. Mampu ketawa ja tengok diri sendiri. Such a pity.
Korang nak tahu, sejak dua menjak ni laa aku rasa semua orang asyik marah je. And that makes me sick of it. Seriously. 
I'm sick with the people and their attitude. Acting all bitch and it makes me wanna to scream at their face. If you have a prob, just tell. Don't tell through you attitude. It's pretty sucks. Annoyingly, making me kinda hate you for no strong reason. 

So, aku ni dari dulu sampailah sekarang, tak pernah reti2 nak cari tajuk yang sesuai untuk entri. //gelakkan diri sendiri// hahahaha..
Kenapa aku buat tajuk macam harini ialah sebab, orang keliling aku selalu cakap aku ni jenis takda hati. Hahahahahaha! ni kalau ada emoji gelak nangis tu, memang banyaklah korang akan nampak dekat entri ni, nasib takda emoji. 

Aku pun taktau kenapa orang selalu cakap aku ni takda hati, because last time i checked.. this girl still had her heart but hidden from the world. Haha, that's all. Mungkin diorang cakap macam tu sebab aku ni jarang nak tunjukkan perasaan aku sangatlah kowt. Or maybe just i don't like sharing it to the public. Hahaha.. Entahlah weyh XD

Aku mungkin takda effect sangat terhadap benda2 yang besar, tapi aku sangatlah terkesan dengan benda2 yang kecik dan remeh. Selalunya lah... Hmm.........


So, apa pandangan korang??? Adakah selama korang yang membaca blog aku ni, nampak aku macam tiada hati?? or i'm just another ordinary girl with the same mass of problems but hid it from the world with those pretty smile? :)


Aku macam ada banyak benda nak menaip lagi, tapi tah kenapa macam tersekat dari nak menaip tu. You know, i think every single child felt what i felt. Hahaha, since aku anak tunggal.. aku dulu time kecik2 selalu rasa depress dengan diri sendiri. Maybe because of the loneliness tu la kowt kan? Those feeling are leaving me scars. Sampai sekarang, feeling time kecik2 tu aku masih rasa. Mungkin sebab dah terbiasa sendirian dari kecik. Rasa macam orang tak faham dunia aku. Mungkin sebab tu jugaklah aku dari dulu asyik rasa nak mati je. Hahahahaha. Okay, don't be mad. I'm just stating what i feel so that you guys can understand it a little bit. Kadang2 rasa nak mati tu tinggi sangat. It's like the dark side that i don't wanna remember but keep playing like a replay in my mindset. Mungkin sebab tu jugak aku ni nampak macam takda hati kowt. Hm. 

Hahaha.. tah laa.. so i guess sampai sini jela dulu entri aku untuk kali. Takut kang melalut tak tentu pasal lagi.. hahahahaha...


F R I E N D Z O N E
Sunday, 26 February 2017 | 20:22 | 0 comments

Assalammualaikum and Hi guys!

Pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan 3. It's going to be MARCH soon!!!!! so disebabkan aku pun dah masuk last sem this march. . . . . and aku tak berapa nak bertajuk kali ni.. aku pilih FRIENDZONE. Hahahaha.. as tajuk //laughing emoji//

Since jep dengan sariyanti punya story menikah tu tersebar semalam, maka rakyat2 malaysia pun buatlah benda yang diorang suka.. rasanya kebanyakkan rakyat malaysia tahu yang kes Lofattah right? haha.. Lofattah di friendzone ye kawan2. Ramai retis malaysia ni, dari dulu lagi asyik kena friendzone. Kesian?

Well, not really since reality are cruel. Even dalam society ramai yang kena friendzone right? Hahaha. Friendzone is everywhere guys! i mean like, seriously. . .  it's everywhere //lol//... No jokes babe!

Kau suka dia, tapi. . . . . . . . . . .sayangnya dia suka orang lain. HAHAHAHA! jom berhuhu part tu~ Kalau kau confess, kau kena friendzone. Kalau kau berharap pun, kau tetap di friendzone.
So apa je yang tak kena friendzone? jawapannya?. . .

Pasrah. [ni untuk semua umat islam ler]

Kalau rongputeh kata, Have faith in Fate. 


Btw, being in friendzone isn't something bad actually in my opinion. It's actually fine. Well, it's like you're being reserved momentarily for someone better and that really suit you in the future. Yeah, maybe in a meantime you would feel lonely and everything but eventually you will achieve the happiness you hope for, isn't it true? 

Ok, so entry kali ni boring and sampai sini je aku tulis dulu kk~ adios!



Newer Post
Older Post