Love Yourself
Home Insta Twitter Follow Dash

owner



" May all of us are blessed with prosperous life ahead "


tagboard


Actually, i'm tooooooo lazy to edit this cbox part for now but anyway, thank you for bw here ^^ and you might just leave you footsteps in the comment until this part is fixed by me..


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

Next. ? . ?
Saturday, 30 September 2017 • 23:43 • 3 comments




Assalammualaikum & Hi guysssss~

Ya Allahhhhhhh~ lamanya tak update weyhhhhh! Hahaha.. gilalah.. at least dulu sebulan sekali aku update, nahhh.. sekarang dah nak masuk bulan 10 baru nak update blog kau filzah???? 
Sorry if i've make anyone waited for my new entry. Sekarang baru ada masa nak update. Tu pun sebab cuti.. hahaha.. kalau idok lerr, memey dak laa weyh.. pagi reja, malam balik. Mandi, makan, lena, besok ulang benda sama..kadang tu buat cheesecake/cheesekut/western order from my cust. Memang tak rajin laa nak bukak laptop untuk meng-update hah..

Jadinya, harini aku akan meluangkan masa yang masih berbaki ni untuk update blog, walaupun sebenarnya tengah lapar sebab tak makan lagi ni.
Anyways, i'm doing countdown guys! Aku dah nak convo oii~ Tak shabar nak graduate! hehehehe.. but at the same time, i'm missing a lot the moment when i'm still studying. Hahahahaha, jadah kauuuuu~ orang busy2 nak habiskan studies, kau rindu studies? like serious ah...

But yeah.. sumpah rindu.. hahaha... tah laa.. tak best jadi dewasa ni. Many things to think. Many things to handle. urhhhhh.... semua akan berkait dengan duit jugak in the end... 
Sooooooo, baju convo aku tengah otw siap... hahaha.. maybe 50% already done i guess...barang2 convo aku.. urhhh! banyak siot yang aku tak ready lagi.. tgh tunggu duit hah.. nak bayar..

Duit clearence = X
Duit convo = X
Baju convo = 50 %
Kasut = 50 %
Tudung = DONE

Btw, convocation event ada cara berpakaian ya, for those who doesn't know. Ibu bapa punya pakaian pun bersyarat kau ghaseeeee XD actually, in a few weeks je lagi tarikh convo aku.. tak sabar pulak rasa.. hahahaha...tapi borang alumni tak hantaq lagi hang tau!

Hm, nampaknya lepasni dah start real life ah...aku sebenarnya  masih lagi mempunyai harapan nak sambung degree.. hahaha.. tapi tulah.. kemampuan dari segi kewangan pulak tak mengizinkan lagi.. hutang pt tak berbayor lagi T^T
Takkan nak tambah hutang an? Sedangkan hutang orang pun ada lagi tak berbayar, ni kan ada hati nak menambah hutang di dunia ni hah.. hahaha.. Hah! satu peringatan laa sementara tengah sebut benda ni. Semua hutang wajib dibayar walaupun tidak dimintak. Tak silaplah.. aku ada baca dekat mana tah.. hahaha.. tu kadang2 risau... takut pun ada... yelahh.. risau sebab tak terbayar hutangnya, yang jadi takutnya, sebab tak sempat nak bayar hutang di dunia.. jenuh mencari pulak dekat alam barzakh sana pulak T_T

Soooooooo, apa pun... lepasni nak jadi apa eh? sambung terus kerja setahun dua tiga, or sambung deg eh??? hurm.. still making plannings for the future.. hahaha.. tapi kita tengoklah.. setakat mana jaa kemampuan, setakat tu jela boleh p...

Tapi kalau sambung deg, still nak ambik same course ka eh?.. hahaha.. entah laa.. kita tengok plan Allah macam mana.. ^_^

Fyi, alhamdulillah.. hati rasa hilang sikit terbeban. Hahaha, harini outing ngn ma crazy gals sampai kena marah+warning nak kena grounded dekat rumah seumur hidup, kau ghaseeee~ hahahaha, we were just joking and laughing together until, i make a decision to buat heart to heart moment dengan gals aku (whom i trust).

Serious weyh, zaman sekarang.. tak ramai orang kau boleh percaya. Tak ramai kawan kau boleh diharap untuk bimbing kau daripada terpesong. Kadang tu, ada je kawan. Nama je kawan, tapi bila kau dah tersesat jauh baru nak hulur tangan nak bantu. Ada setengah tu, tak bantu pun. Adalah jugak tolong.. 
.
.
.
.
.
tolong tengok sampai kau sendiri sedar salah hidup kau.


Sedih. Sumpah sedih. Orang yang faham perasaan macam tu je akan faham apa aku cuba sampaikan ni. Hahahaha.. tak ramai orang rasa apa yang aku penah rasa ni, tapi bagi yang faham, jangan risau.. mungkin apa yang korang penah lalui tu, aku jugak penah lalui. So, rasanya tak salah kalau nangis untuk hilangkan rasa beban kan? 

Sometimes, when we needed a hug, no one would offered to us.. the least thing we could only do were to cry, alone until we're drifted to sleep.

Aku kadang taktau nak rasa apa bila kawan yang kau sebenarnya percaya tu yang boleh biar kau sesat sorang2. Hahaha, terimbas memori pahit last sem tetiba~~~

Sakit tu, bila kau sendiri yang kena. Lonely shial... macam tu rupanya bila kau lonely in a world full of people whom blame you for all the mistakes, even it's not your fault sometimes...

Setengah orang pulak, dia nak kita sendiri faham salah kita dan kita yang kena approach dia. But people make mistakes every second, guys! Don't judge. Kita ni kadang2 tak faham keadaan orang yang kena tu. Kita taktau apa yang dia tengah lalui, so just be by her/his side. Maybe they need us more than they need anything else in the world.

Sekarang semua orang perlukan someone who would stay by their side without judging them, without talking at their back, someone who would understand what they've been through.

So stay.
Don't say shits.
Freakin' stop judging. 




3 Comments:

Blogger Wendy William.T said...

Congratulations on your upcoming convo day!

8 October 2017 at 17:58  
Anonymous Rasya said...

Congrats for finishing your diploma! And good luck!

Good friends are hard to find nowadays but with hardships, the people that remain are a keeper.

8 October 2017 at 21:32  
Blogger Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow sini :)

21 November 2017 at 13:10  

Post a Comment


|