{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

Stay STRONG!
Monday, 25 July 2016 | 13:15 | 0 comments

Assalammualaikum and Hi :)

I promise this would just be a short entry. 

Haha, aku update harini sebab aku rasa macam nak luahkan apa aku rasa. Haish, i'm such a baby aren't i? 

I just hope that i'll always stay strong and smile even something hurts me. Susahnya jadi student college ni. Kids, teenagers yang bakal melangkah ke arah universiti, kolej dan yang seangkatan dengannya. Korang kena ingat sesuatu dan benda ni PENTING sangat!!!


  1. korang kena banyak TABAHKAN DIRI.
  2. korang kena tahu yang sebenarnya korang akan KORBANKAN banyak masa berharga korang dengan family tu demi study.
  3. korang akan jadi sangat busy, jadi JANGAN MERUNGUT.
  4. korang TAKKAN PERNAH ADA TIDUR YANG LENA.
  5. JANGAN BUSY BERCINTA, sebab itu akan membuatkan korang hanyut jauh. Kadang2 buat yang dilarang agama. (banyak scene ni terjadi depan mata aku, jadi marilah sama2 menghalang)
  6. penat memang penat, tapi PILIHLAH COURSE YANG DISUKAI. Baru tak menyesal.
  7. korang akan jumpa pelbagai jenis ragam punya manusia, jadi JANGAN TERLALU PERCAYA dengan cepat dekat seseorang.
  8. JANGAN JADI BOROS! (haha, ini paling penting.) 
  9. well, you are a going to be college student, so janganlah berharap korang akan ada duit sentiasa sebab DUIT AKAN MENGALIR MACAM AIR kalau korang tak pandai berjimat.
  10. kena PANDAI PILIH KAWAN.
Okayyyyy~ that's all what i have to say on this entry for now. Adik2, people does make mistake. But, tengoklah sekeliling dan cuba jadikan pengajaran. Buat keputusan yang lebih baik dan kalau boleh janganlah tersalah langkah because this is involving your future life. 

So sekian untuk sekarang lagiiii~


Newer Post
Older Post