If I Had Wings
Home About Twitter Insta Follow Dash

owner



FootSteps

" Some people would admit themselves as Princess , but me? Hell no! I'M THE QUEEN


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah. Re-edited by Filzah

Kehidupan sebagai seorang pelajar DCA :D
Saturday, 16 May 2015 • 10:12 • 2 comments




assalammualaikum wbt & hi!!! :D
wahhh~~ dah lama gilaaaaaaaa aku tinggalkan dunia blogger TT^TT huhu... well, sori kalau dah lama aku tak update blog ni.. agak busy. . . .  eh, bukan agak busy.... tapi MEMANG BUSY oiii.. hahaha.. well, dah bergelar mahasiswi lah katakan [betul ke eh? -.-'] hahaha.. wow, rupanya.. dalam aku tak update pun masih ada orang datang usha blog usang aku ni.. hahaha.. alhamdulillah!! ^_^v
saya berasa sangat syukur dan terharu di sini.. hahaha.. so, actually aku dah sambung study dekat kelana jaya, petaling jaya, Kuala lumpur XD haha.. jauh nun di sini aku membawa diri untuk mengejar cita2 yang bergunung tinggi.. meniggalkan family yang sentiasa berada di hati...aku sambung belajar DCA [diploma in culinary arts] dekat FIM [food institute of malaysia]... yaa, aku ulang semula... ritu aku rasa aku dah mention pasal fim kan? takpe.. nak refresh balik je.. btw, bulan ni dah masuk nak dekat 2 bulan aku ada dekat sini dan belajar pasal kulinari! yeayyyyyyy~~

walaupun baru je, tapi rasa macam dah lama pulak.. haha... hari khamis haritu ada intake baru.. intake may.. aku intake march.. wahhh~~ haha, rasa ala2 senior gituh kau XD [seniorlah sgt //duck face//]
dalam masa aku dekat sini, macam2 aku belajar dan byk pengalaman baru.. hahaha..salah satunya ialah dapat housemate kepala sama gila macam aku... haha.. dua yg kat atas tu... yg dalam gambar tu adalah adalah housemate aku :D lahaiiiii, rasa macam dah family kami satu rumah ni even real family jauh di mata.. haha..

eh?! korang tahu, inilah kali pertama aku berjauhan dari mak ayah aku.. haha.. agak terasa bangga di situ.. hehe.. yelah, aku anak tunggal kowt..hm, bangga sebab aku tetap boleh berdikari even kadang2 benda complicate dan merunsingkan yang akan membuatkan aku rasa marah ataupun sedih... haha, dalam berjauhan dari family aku mak ayah aku setia menetap di hati, rindu itu pastilah.. haha.. contact pun selalu.. haha, bila aku ada topuplah.. haha... aku pun still rindu kawan2, bff aku pa yang ada kat kulim nuh.. hm, alhamdulillah bila aku takda kelas or assignment bertimbun aku contactlah depa..haha, tpi selalunya depa yg contact aku sebab. . . . XD aku ni susah bab nak contact org! kuikuikui :3 100% sure yg semua kawan2 aku yg baca entri ni tgh gelak plus menjerit2 kata "YAAA!!!", "memang pun!!!"...well, itu semua tak dapat dinafikan.. hehe, aku bukannya lupa, cuma malas dan bila aku rajin, depa pulak busy.. gituh laaa :D tapi yang pasti aku rindu semua!!!! :3

well, dekat rumah yg aku tinggal ni.. aku ada 8 orang housemate yg sekepala.. eh! salah.. 7 je.. sorang tu, dok dekat pulau -_- tu yg blacklist terus nama dia.. haha.. btw, untuk first sem ni aku belajar 7 subject asas.. haha.. english tu pastilah.. tapi utk subject yg berkaitan dengan kulinari ada 6...
  • fundamental of food
  • hygiene
  • theory of pastry
  • basic western
  • fundamental of pastry
  • hospitality
itu je basic yang wajib dipelajari dulu.. hehe, tuc syabarrrr [tak sabar] rasanya! hehe, sebelum masuk bulan 7, aku sem 1st dah habis!! yeahh! >v<v dah nak masuk sem 2 dah.. huhu.. tak lama lagi tu.. hm, cakap pasal kulinari semua, perh. . . . bab assignment.. memey banyok jawabnyo heh! gilo kawe macam nihhhhhhhhh!!!!!!!!!!! huh, tapi nasib baik kebanyakkannya dalam group.. perhh... kalau sensorang.. JENUHHHHHH!! 







*gambar2 ni dari kelas basic western yang kami pelajari..
ada banyak lagi, tapi aku malas nak upload.. ^^
chef F hensem dan lawak XD 


*ni dalam pastry plak.. minggu tu kami buat blueberry sponge cake, swiss roll, chiffon pandan cake dgn puding caramel :D chef T garang derrr -_-' ritu, 1 kelas kena setempek "bodo"
bagus bukan?

hm.. apa lagi eh? ahh.. itu jela untuk sekarang.. aku dah mula malas nak taip dah.. nak sambung buat assignment yg tergendala tadi :D 

this is only for now.. but never the last from me.. haha.. [apa yg aku merapukan ni? XD] so, see you guys in the next entry



2 Comments:

Blogger Anis Farhana said...

Hai filzahhhhhhhhh. Lama gila woi tak jenguk blog hang hahahaha. Pandai dah depa masak western bagai, lepaih ni boleh mai singgah kulim bagi sikit kat aku hahahaha kbai. Assalamualaikum.

7 June 2015 at 21:39  
Blogger this is how life's go everyday said...

anisssssss~~ haha, baru hang taw nak mai jenguk aku nohh.. haha.. in sha allah.. aq dah pro dan duit lebih skit aq buat bagi hang.. hahaha.. waalaikummusalam

18 June 2015 at 10:57  

Post a Comment


|