{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

seruan PLKN! noooooooooooooo~ everybody say N.O!
Friday, 22 August 2014 | 07:42 | 0 comments

hi dan assalammualaikum :) lama sudah tidak ku kunjungi blog yag satu ini.. 
biasalah, spm candidates lah katakan.. haish =_=' tiga bulan sebelum spm mengunjungi ku.. huhu TT^TT btw, taknak cerita spm harini.. stress, balik2 spm -_- tahulah kita ni spm candidates.. lahaiii~~ harini kita nak story pasal plkn!!!! andwaeeeeee!!!! aniyaaaa!!!! akhirnya.. masin sungguh mulut2 yang berbisa itu berkata2... sudah ku sangka akan ku terima satu 'jemputan' istimewa dari PLKN.. ok.. as expected, i will go somehow to plkn..haish.. beruntung kowt dapat kan?? haha.. pelik2 aku ni..

*click gambar dek untuk tumbesaran XD

actually, aku iya2 taknak pergi plkn sebab aku tak suka! you know why??? let me tell you why..

PLKN = ARMY [not army fans BTS kk XD haha.. btw, aku mmg army BTS pun.. lahaiii >.<]
PLKN = HARD TRAINING [kalau tak, sia2lah iyanya ibarat latihan short term army on teenagers like us.. this is because, diorg nak train kitorg yang TERPILIH ni supaya dapat survive if anything happen...daaa~]
PLKN = KENA KAWAD! [andwae!!! i hateeeeeeeee KAWAD kk! huh -_- you know why?? sbb aku tak sukalah! haha.. actually, dekat sekolah aku unit beruniform kadet polis :3 so, kawad?? perhh, 5tahun jadi kadet polis rasa macam nak lari je daripada berkawad tahu! btw, aku ni tak nampak macam ahli kadet polis kan? :3]
PLKN = LEAVE FAMILY FOR 3 MONTH [weyh! gila kau! memanglah nampak aku manja.. sebab aku ni anak tunggal kowt! haha, berpisah selama tu dengan family aku?? wow, i think i know how will i react.. aku takde kakak or abang ni lagikan adik pulak, memang mak dgn ayh je tempat bermanja tahu? TT^TT wae?? naega wae?]
PLKN = LASAK! [ok2, yg ni aku tak berapa nak sure lah.. tapi as what i can see.. agak lasaklah.. haha, aku ni takleh lasak sangat -_- mengah a.k.a penat cepat nanti.. haha, tgk badan ahh TT^TT]


haha, so. . . sekianlah alkisah mengapa aku tak suka akan plkn..disertakan dengan huraian sekali kowt tu! haha.. lahaiii~ bukannya aku benci sangat nak pergi plkn tu.. just, tak suka jelah.. well. . . i'm spoil brat since i was small until now.. no wonder lah kan? haha.. tapi aku taklah semanja tu.. aku bermanja dengan family aku ada tempat2nya! bukannya main terjah tak thentu [tentu] fasal kk.. bahagianya orang yang tak dpat [seperti gmbar di bawah] plkn..

*click untuk tumbesaran XD

katanya, siapa dapat plkn ni inshaallah elaun dapat.. sudahlah elaun pun dah naik skg ni XD haha.. dari rm150 [i think laa] then dinaikkan [aikk, cam naik gaji kan? :3] sehingga rm300.. perhh.. 3bulan dekat sana.. sebulan rm300.. 3bulan? haha, pandai2 kiralah ye? haha, cam banyak pulak aku celotehkan dekat entri harini.. hmph, biasalah :3 orang patah hati, jiwa & raga.. takleh nak kata apa dah.. haish2~ 
so, i think sekian untuk alkisah celotehku untuk sekarang.. nanti ada apa2, aku akan mengupdate semula di tempat yang sama!~ jadi, marilah kita sama2 doakan yang terbaik untuk diri kita dari Allah kerana yang baik datangnya dari Dia dan yang buruk semuanya datang dari kita sendiri..



p/s: trial is coming! next sunday start.. good luck to all spm candidates! hope the best from the best! no stressing! no more playing around guys! yehet :3


Newer Post
Older Post