If I Had Wings
Home About Twitter Insta Follow Dash

owner



FootSteps

" Some people would admit themselves as Princess , but me? Hell no! I'M THE QUEEN


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah. Re-edited by Filzah

Believe in what we call F A T E...
Friday, 14 July 2017 • 00:05 • 2 comments




Assalammualaikum and Hai.


it's me again, for. . . hahaha.. tah laa.. mukadimah harini mungkin akan banyak merapu... Tapi aku malas laa nak bebel bebanyak.. i guess let me just tell what i really feel now. Seandainya ini memang takdir aku untuk lalui ujian dari yang Maha Besar, Allah SWT....

The truth is,.... Yes. I'm so full of "scared mood" right now. Every now and then, just being filled by the darkness around me. Okay, i know.. maybe some of you don't really get what i'm trying to say here, but.. there is something.. Some secret that we can't just tell people, right? Semua orang ada rahsia terdalam yang tak mampu nak bagitau orang kan? 

That secret of mine is what we called aib. So, takkan nak cerita aib aku sendiri dekat public kan? Obviously not. Mesti pernah dengar kan, "Jagalah aib orang, maka Allah akan tutup aib2 kita"...Okay, yes i know. Aku ni bukanlah baik mana. Takdaklah sealim mana pun bagi sesiapa yang mengenali dark side of me. But..... hear me out guys. I'm just fckd up by some problems that i made on my own. Hahaha.. i know i know, what you would think of me.. maybe sesetengah akan berfikir,  "she's the one who messed up thing and being fck up with the whole situation, and now she's crying for help by telling people at her blog?", and maybe ada sesetengah lagi akan fikir macam, "awatlah budak ni update entri pasai masalah yang dia sendiri cari? ni macam nak bukak pekung di dada sendiri, tapi dekat atas cakap pasai tutup aib..?", or "memang semua nak kena update ke? nak dunia tahu laa yang kau tu sebenarnya bermasalah?"...but pleaselah jangan fikir macam tu. THIS is my private spot. So biarkanlah aku nak tulis apa. JANGAN KONDEM. Yes, kau ada hak untuk kritik, but bukan untuk kondem aku....You guys are here just to read the story of what's going on in my life..

okkkkkkkk.. hm, I can't just really escape it. How i really wish i could. Memang yang buat masalah tu aku sendiri, tapi it's just feel so unrealistic!

Some people just face the fact and accept the reality. . . . 

But. . .,

Some people just won't. Sesetengah kelompok yang jenis susah nak terima ni...what i can say is... kinda hard to handle. 

Benda yang jadi dekat aku ni, kira salah satu pengajaran terbaik laa.. hahaha.. The lesson that i've learn is that, never to mess with someone's heart. And most important is, never pick the wrong person to mess with.

People make mistakes every single day. I also make mistakes every second in life. Never can turn back time. Never can look at the past. Just have to move on. Keep forward in life.

Aku muda.

Aku masih tak matang.

Aku tengah belajar untuk hidup.

Aku tengah struggle nak kenali dunia.

Aku perlukan bimbingan.

Dan......
Aku akan sentiasa buat silap. Kadang2 akan berulang silap tu...

Sebab aku cuma manusia...

So, yeah.. Aku ngaku.. aku takut. Hidup dalam ketakutan untuk sekarang.. Sebab dihantui masalah yang aku sendiri bangkitkan. Hahahaha.. Mungkin ini akan jadi pengajaran terindah dan terpahit. Sekurangnya ini akan sentiasa aku ingat untuk dijadikan pengajaran buat diri sendiri dengan orang lain. Mungkin lepas selesai semua masalah aku hadapi ni, aku boleh bantu orang lain yang hadapi benda sama. Dulu bila aku tengok orang lain hadapi, aku tak cukup faham apa yang diorang perlu lalui. Sekarang baru aku tau perit nak kena lalui tu sendiri, tak boleh nak kongsi dan kalau cerita sekalipun, orang tak faham... sebab kesilapan masa buat keputusan dalam hidup tu effect the whole thing in future.

Nak tanya pendapat koranglah.. Macam mana nak legakan rasa resah, nak hilangkan rasa takut masa tengah hadapi masalah besar yang boleh mengaibkan banyak pihak??

Aku sayang mak ayah aku. Tapi aku sendiri yang buat pilihan yang salah, so aku patut hadapi dan tanggung sorang2lah kan?. Aku kesiankan mak ayah aku. Terutamanya ayah aku laa.. haihh, dia nak pergi haji tahun ni :) tapi aku buat masalah ni dan tak reti nak selesaikan lagi. Aku taknak dia susah hati. Aku tau rupa dia bila susah hati, bila dia risau. Tido malam pun belum tentu lagi ayah aku tu. Haihhhh.. dengan faktor usia macam tu. Masih fikirkan aku, macam mana nak tanggung aku dengan nak lanjutkan lagi pengajian aku lagi. Ayah dah cukup tua untuk aku. Aku pulak dah cukup besar nak bebankan dia lagi. Tapi aku tak jumpa lagi jalan penyelesaian terbaik. Haih.. bila tengok balik, macam berat sebelah.. aku tanya banyak pendapat.. ramai kata berat sebelah, itu bagi diorang semua yang taktau whole story. Diorang faham dari sudut cerita aku yang tak full dan bukan yang real punya. Tapi, kalau yang berat sebelah tu jaa yang mampu jauhkan benda tu dari mak ayah aku atas kesilapan memalukan aku, aku sanggup.. cuma sekarang aku tak mampu sepenuhnya.


Sekarang aku hanya mampu bersujud di tikar sembahyang dan menadah tangan memohon ampun atas kesilapan2 aku lalu memohon ringankan azab dekat ayah aku terutamanya..

Memohon pertolongan daripada-Nya sahaja untuk sekarang. Hm....


2 Comments:

Anonymous Bidadari :) said...

Hi Siti Filzah, I know that youre having a tough life and many problems. But believe me, this is just temporary. Selagi awak ada Allah dan Allah sentiasa bersama awak, jangan pernah putus asa dan jangan sesekali berhenti berdoa. Sincerely, Bidadari XOXO :)

18 July 2017 at 22:50  
Anonymous Obat Sakit said...

jangan takut untuk menjalani hidup
tetap berpegang teguh kepada agama serta keyakinan pasti akan dibantu oleh Tuhan

1 October 2017 at 06:32  

Post a Comment


|