{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

My Last Teen BIRTHDAY!
Thursday, 10 November 2016 | 19:43 | 2 comments

Assalammualaikum and hi to y'all readers!

Aku kembali mengupdate blog usang yang hidup segan, mati tak mahu ni. . . . 

Walaupun kadang2 rasa macam nak delete je blog ni, tapi aku rasa tak mampu lagi untuk delete blog ni dari hidup aku sebab blog ni dah macam sebahagian dari kehidupan aku. Segala jalan cerita kehidupan aku yang menarik dan tak menarik aku ceritakan dekat sini. So, a little bit or more. . . this blog meant the world to me.

Btw, 11 November ialah tarikh teristimewa bagi aku dan mak ayah aku sebab tarikh tu la aku telah dilahirkan di dunia ini. So, anyway besok birthday aku. Birthday last aku sebagai teenage.. (i guess ^w^')

Hm, last teen birthday? Aku nak birthday yang macam mana eh? Well, mak ayah aku asyik tanya ja aku nak apa -_- masalahnya aku pun tak tahu aku nak apa, lepas tu tanya lagi soalan sama.. kang aku cakap aku nak kahwin, terkena heart attack baru tau. Hahaha, but.. no way in hell i'm getting married in this kinda age.. (gila kau! diri pun tak berapa nak lurus, ni kan nak jadi bini orang.. 100% mental terus.. //lol// )
Mungkin aku dah kurang berharap apa2 since last few years.. well, because i always end up getting frustrated.. and maybe also because kebanyakkan benda aku nak aku dah dapat.. hm hm..


Jadi, aku berharap jugaklah.. di masa akan datanglah.. ada laa di antara mana2 satu tahun tu, aku terlupa birthday aku dan dapat surprise party ke? well.. just hoping.. hahahahahaha.. (cliche sangat fil~ naissss XD )
Tahun ni pun alhamdulillah dapat jugak sambut dengan family aku. Aku taktau la apa plan mak ayah aku besok, tapi kalau depa takda plan, lepas tu tanya aku apa plan.. memang akan moody la aku =_= 
Aku birthday girl kowt besok! takkan aku jugak yang nak kena plan //sigh//

Anyway, tahun ni banyak benda aku lalui.. macam tahun lepas. Tak sangka, aku masih rasa macam tahun lepas tu baru je berlaku, tapi rupanya Siti Filzah binti Ab. Rahim dah nak masuk 19 //emoji gelak nangis tu// Ya allah, orang lain sibuk nak jadi 20 dah, aku ni baru nak masuk 19..
Cepat je dah meningkat usia. Hm, tahun sebelum2 ni sambut birthday still pegang title single tu, tapi tahun ni dah lain.. Hahahahahaha.. #harapkekal 
Rasanya faham la kowt. Orang terdekat mungkin tahu la siapa. Kalau orang lain tu, hmmmm. . .tunggulah 3-4 tahun lagi.. kalau jodoh panjang, jadilah majlisnya.. hahahaha... maigadd~ dah la tulis merapu, satgi orang tu baca naya jaaaa T^T


So, since it's going to be my birthday tomorrow. . .i wanna do a bucket list...

~ ~ ~ MY BUCKET LIST ~ ~ ~

1- graduate next year without anymore problems
2- get my driving licence
3- nice pointer
4- slim?? (hahaha.. will be reconsider)
5- have a successful future
6- end up with the same person at the end of my red string of fate and live a happily ever after life.
7- a new lappy (otw i guess)
8- have a blessed and lucky life
9- at least, please be pretty dear self.. in the future..
10- continuing my studies to a higher level.
11- RICH (muahahahahaha.. siapa takmau jadi kaya hah? -_-)
12- always be that good listener to everyone
13- still alive?
14-leave all that nonsense and full of bullshit people 
15- always get what i want?

okay okay okay... rasanya sampai situ jela bucket list aku XD hahahahaha, nanti kalau sambung macam panjang.. so, takyah,, kita simpan untuk buat tajuk entri baru nanti ok?

So, adios amigos~ see y'all at my next entry..







Newer Post
Older Post