{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

Tukar tempat praktikal?
Tuesday, 23 August 2016 | 18:37 | 1 comments

Assalammualaikum and hi again peeps :*

Jadi, straight je ke tajuk entri harini. Tukar tempat praktikal????

Well, yes.. And aku akan bertukar ke Kulimmmmm~ yeaaaa.. balik rumahhhhh.. hahaha.. So what's with me and the "tukar tempat praktikal" ni?? Hm, cerita dia panjang jadi aku pendekkan. 

Owner yang perempuan tu tak suka aku.. atas sebab apa, TIDAK DIKETAHUI. Yang penting semua aku buat nampak salah di mata dia, so malas nak fikir banyak2.. nanti rasa sakit hati dan dendam je ada. So, i just let it go. 

Disebabkan dia dan aku saling mempunyai perasaan yang mutual, iaitu saling tidak menyukai... maka keputusan ini telah membawa aku kepada bertukar tempat praktikal ke Kulim. 

Now2, don't get me wrong. Yes, memang aku tak suka duduk dekat situ.. bukan sebab aku benci tempat tu, tapi sebab aku dituduh benda yang sebenarnya aku buat, tapi dikatakan tidak. Dan, sedangkan aku patuh setiap satu arahan yang diberikan walaupun tidak sempurna (nama pun manusia kan? sentiasa lakukan kesilapan maaa) tapi aku tetap lakukan sebaik dan semampu aku laa.. tapi tetap tidak memuaskan hati dia. Jadi aku naik fedup bila dia mula tidak concern. Ya. 

Bukan nak burukkan ke apa, tapi inilah yang aku lalui. Aku tak merungut, tapi orang keliling aku pulak yang runggutkan untuk aku. Hahahahaha.. Macam ni, kalau korang laa.. ada adik perempuan ke, anak perempuan ke, yang umurnya baya2 dengan aku la kannnn.. Korang nak ke diorang balik kerja tengah2 malam. Dekat tempat yang baru untuk diorang (yang tak familiar laa) dengan balik kerjanya takda transport. Balik pulak dekat nak pukul 1 pagi centu. Sorang2. Perempuan. Naik grabcar/teksi pagi2. Driver dah la stranger. Niat yang tidak diketahui. Apa yang mampu buat waktu tu? berserah dan redha je dengan keadaan tu. Apa korang rasa? Apa korang fikir. Benda buruk ni boleh jadi dekat mana2 je. Ya, memang kena fikir positif, tapi kenalah jugak fikir keburukan yang bakal berlaku. Kalau Allah cakap jadi, maka jadilah.

Malas nak panjang2kan cerita.. jadi rasanya, sekiannnnnnn~ 

yang penting, tukaq tempat praktikal XD



Newer Post
Older Post