If I Had Wings
Home About Twitter Insta Follow Dash

owner



FootSteps

" Some people would admit themselves as Princess , but me? Hell no! I'M THE QUEEN


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah. Re-edited by Filzah

Being ME.
Thursday, 11 August 2016 • 12:47 • 2 comments




Assalammualaikum and hi. ^^

So, i writing again this time with a ridiculous entry again.

Hahaha, okay.. Let's move on to our entry for today, but 1st i wanna say all my thanks to the readers who came to blogwalking here at my blog. Reading all of the weird stories i've been writing all this years.

Okayyyy.. Entry harini berkenaan dengan "Being ME"... Jadi apa yang cuba aku sampaikan dekat sini???
Well, if this answer's your question. . . aku bukannya nak cakap pasal diri aku sangat pun harini. (bongok, of course i'm talking about myself. Don't trust the writer -_-) Aku nak cakap pasal apa yang orang cakap pasal diri aku. Hahahahahahaha.. kk, enough of laughing.

So, cerita dia bermula macam ni. Semalam masa aku dekat tempat kerja, kan takda customer so aku chat la dengan amir. FYI, amir ni budak batch aku dekat kolej. Satu group dengan aku untuk sem 3 lepas. Dia gila, tak normal, dan banyak kerenah. Bermasalah jiwa dan dulunya dia sentiasa bosan. Tapi yang penting, dia kawan dengan aku. Hahahahaha... kembali kepada cerita asal.

Dia cakap dekat aku dia takda duit. Tinggal dua ringgit la apa semua. Aku mulanya taknak bising la dekat laki tu, tapi sebab aku tahu dia perokok. Jadi aku mulalah nak start rambling things out. You see here, i know sometimes i can be like a bitch towards someone, other times i can be a delinquent (i guess), or i mostly be like a mom. Since i know amir ni seorang perokok, kau ghase side yang mana dalam diri aku keluar? Of course a MOM!! urhhh...

Aku taknak pun bebel bagai. Aku tak bebel pun dekat laki tu -_- aku tanya je. TANYA means TANYA je ok.. then amir rasa aku macam bebel dekat dia.. haha, yela.. dia kuat rokok okkk. . . . . . kalau kitorg keluar lepak ke apa, at least aku boleh kira laa berapa kali dia merokok. Sehari dah berapa kan? seminggu pulak entah berapa kotak habis.. Haish, niat tu taknak bebel. Tapi feeling nak marah tu ada. Dia pembazir! dah la tak reti jaga diri! Tahu diri tu sakit, jaga la diri dengan lebih baik, ini tak. Huh...rasa macam nak sepak je (kick that stupid ass of him)..

Jadi, dia pun cakaplah dekat aku semalam... Perangai aku nak macam ibu2.. baik chat mak dia je. -_- kau ingat aku heran kau chat mak kau! //lol//

Dan ya, dekat sini aku mengaku bahawasanya kadang2 aku ni macam mak2 sikit perangai. Dengan bebelnya, dengan mengarahnya. Tapi nak buat macam mana, aku anak tunggal, jadi dah terbiasa dikelilingi dengan orang tua. So, perangai macam orang tua pun terdevelop dalam diri. Weyh, aku tinggal dengan akak2 atas 25 tahun sekarang. Tempat praktikal aku pulak semuanya 19 ke atas. And for heaven sake, aku cucu bongsu belah ayah aku kowt!!! yang lain semua dah kahwin!! aku je last tinggal. Huh, what do you hope for? normal teenage girl who don't really care about responsibility? feel free to judge but i'm just being who i am. Who i was being raised.

Okayyyy, yela.. aku rasa kadang2 aku memang macam mak2. Bebel macam nenek2. Tapi aku pun ada perangai budak2. Haha, cakap pasal ni. . . dayah ada mention dekat aku bila aku tanya dia, "ada masa kau ni macam mak2. Ada masa macam anak2. Ada masa macam nak kasi penyepak. HAHAHA.."

Well, they can't be blame. ^_^

Amir penah cakap dekat aku,. . .
"aku tak faham la kau ni. Kau je satu2nya orang yang aku tak boleh nak faham. Aku ni kira boleh dikatakan senang nak faham seseorang tu la bila aku dah biasa dengan diorang. Tapi kau filzah, kau sorang je sampai sekarang aku tak faham lansung."

Then, macam aku cakap baliklah dekat amir. "Aku sendiri pun tak faham aku. Jadi macam mana orang nak faham aku?"

Ye dakk?? Seriously aku cakap. Kadang2 aku rasa macam aku ni ada split personality. Multi personality is what i'm talking about here. Kira macam aku ada banyak side laa yang aku sendiri pun tak tahu pernah wujud dalam aku. Aku boleh jadi apa2 yang aku nak pada bila2 masa aku nak.
Kadang2 gila, pastu tetiba boleh serius. Dalam serius tu boleh tukar jadi sedih pastu tengok2 happy sebenarnya. Huh, aku sendiri aku rasa aku gila but in the end, i'm still me.. And i guess it's just hard to change that. Hahahahahahaha.












Hm, aku rasa sampai sini dulu kowt. Tamatlah entri kali ni dengan sekian. Bye guys, see yah at the next entry.


2 Comments:

Blogger Eeiou _ said...

Who cares if you act like mak mak pun. Janji hati baik. XD wahhh gitewww

22 August 2016 at 15:34  
Blogger Si Belahan Jiwa said...

hahahahahaha.. thanks for the sweet comments.. yelah, lantaklah kan.. at least kita care, kan??

23 August 2016 at 13:44  

Post a Comment


|