{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

MALU
Friday, 29 July 2016 | 21:10 | 2 comments

Assalammualaikum and hi again!

Okay, aku rasa bulan ni macam bakal banyak je aku akan update blog ni hah.. hahahahaha, mungkin sebab ada je benda nak update kowt. Hahaha, yelah.. Selain wechat, aku rasa blog je tempat yang kedua aku dapat meluahkan perasaan aku kalau takda ruang untuk aku luahkan kepada sesiapa.

Well, at least dekat wechat aku tidaklah diganggu oleh ahli2 keluarga aku yang semakin aktif bersosial di media sosial.

So, berkaitan dengan tajuk entri harini. Malu. Kenapa aku letak malu eh? haa, ianya disebabkan oleh satu insiden yang aku rasa menyesal bagitahu seorang manusia yang alala nak mendirikan masjid untuk aku. Biarlah nama dia tidak di mention dekat sini walaupun dia tak tahu aku tengah tulis pasal dia. 

Sebelum kita ke tajuk harini, korang penah dengar lagu Shawn Mendes, Imagination?? Haaa, korang patut dengar. Sebab inshaAllah akan dikaitkan sikit dalam entri merapu aku harini.

Jadi, sebenarnya cerita malu ni bermula dari minggu lepas (tak silap aku laa~)... So, kenapa aku malu?? ada kaitan dengan sesiapa ke? Jawapannya ialah, YA! 
hahaha, memang ada kaitan dengan seorang lagi manusia yang aku akan guna as capital P.. Even korang tak tahu nama sebenar dia, takut tiba2 tuan empunya nama terstalk blog aku ke... hah! tak ke naya kat situ.. well, dia pun rasanya suka stalk2 orang ni, jadi takut2 jelaa.. kita ambillah langkah keselamatan awal yaaa....
          Berbalik kepada story tadi, kenapa aku malu dengan capital P? sebab dia crush aku. (duhhhh~) dan manusia bertuah sorang tu pegilah bagitahu dekat capital P ni yang aku suka dia. Well, memula minat... pastu tah laa, tersuka laa kowt.. haha.. Fitrah manusia kan? perasaan ni Allah bagi, jadi kita nikmati jela sementara waktu ni hah.
          Well, endingnya capital P ni pun tahulah yang aku minat/suka dia. Mula2, dia tak percaya masa manusia bertuah tu bagitahu, tapi rasanya lepas tu dia percaya (dan kemudiannya aku rasa macam nak gali tanah dan tanam diri aku sendiri pada saat itu).... aku dengan capital P ni kawan. Kami membe2 cenggitu laa.. dulu dia minat kawan baik aku yang dekat kolej ni.. tapi aku tak sure la dia dah hilang ke belum rasa suka dia dekat kawan aku tu. Tapi mengikut firasat aku yang dimaki oleh seorang manusia bertuah ni, aku rasa macam masih ada kowt saki baki rasa suka tu. Hm, nak kata frust tu.... setiap orang akan frust kan?

Siapa taknak orang yang dia suka tu sukakan dia balik, ye dak?? tapi dalam kes aku ni, aku pun macam tak berapa nak paham dengan diri sendiri. Haha, yelah.. aku ni manusia yang sangat kompleks. No, actually.. PEREMPUAN IALAH HIDUPAN YANG KOMPLEKS. Aku rasa 50-50. You know, half-half. 

Separuh dari diri aku rasa frust. Lagi separuh tu rasa redha dan memahami. Kenapa aku frust? yelah, berkemungkinan besar crush aku tak suka aku. Dan kenapa aku redha lagi memahami? Sebab setiap kali kita sukakan seseorang, pengakhirannya sama ada happy ending or no happy ending for you. If happy ending means that your feelings will be return to you. But if it means no happy ending for you, either he/she just don't feel the same. So you have to accept it sooner or later. Face the fact that has been thrown to your face.


It'll be hurt. But, you will move on.. So don't worry. 

Aku pernah la terfikir nak move on dari crush aku dekat capital P. Tapi, aku rasa bukan sekarang kowt. Nantilah. Haha, rasa sedih pulak kalau move on dan aku ni bukannya jenis boleh move on dengan senang. Hehe >/////<

Btw, capital P tu ada la chat aku haritu. Fuhhh! aku rasa nak taknak je baca chat dia. Haha, yelah.. Gelabah kowt kau... Jangan buat main oiii... Perempuan ni, bila crush dia tahu dia sukakan crush dia tu, dia punya gelabah tu rasa macam nak lari pegi zimbabwe kowt. Hah! amik kauu...
         so, apa yang dia chat aku cumalah benda2 remeh.. kihkihkih. Mulanya dia chat aku tu dia kata stalker. Amik kau fil, kan sekali orang dah tahu kau stalk dia. Yelah, dah scroll dekat ig tu kita ss jela sbb masa tu aq tgh chat dengan manusia bertuah yang pegi bagitahu crush aku tu. Aku ingatkan capital P taklah tanya pasal apa aku suka dia, sekali "kenapa tak jujur je? (emoji)"
telan air liurlah aku! haha. Pastu kitorg chat2 jela..

Apa kau rasa bila kau tengok orang yang kau suka tu hanya akan pandang kau macam kawan je. Tak lebih dari kawan? Kau bagitahu dia tak perasaan kau? Mestilah TAK! Haha, itu kalau aku lah.. taktahu la kalau korang daring, korg bagitahu jugak. Tapi kalau aku, aku akan diamkan je. Yelah, orang pandang kita macam kawan je, jadi terpadamlah api harapan kat situ. So kenalah accept macam mana pun kan?
Tiba2 masa tengah chat, dia pun cakap minat aku. Hah, haru biru. Aku rasa macam kena prank dekat situ pun adalah. Percaya tak percaya je aku masa si P bagitahu sendiri. Rasa macam lawak pun ada sebab tak sangka kan? Bila dia tanya aku, aku ada berharap dekat dia tak. Automatik aku sedar dekat situ. Aku pun cakap dalam hati.

'Suka tu lumrah, filzah. Sabarlah ya hati. InshaAllah orang yang sebetulnya akan hadir dan tiba pada bila2 masa ja sementara hang masih hidup ni. Kalau hang tak berjodoh dengan manusia pun, kita taktau kan? Mungkin berjodoh dengan ajal dulu kaa lebih awal. Sabar ya hati. Benda ni akan berulang, jadi tak payah sedih kk?'

So, masa aku taip tu aku tersenyum dan hati aku dah redha. Mungkin Allah takdirkan kita untuk berjumpa, kenal, berkawan, terminat/tersuka tapi belum tentu kita berjodoh. Aku muda lagi, jadi takpayah fikir pasal jodoh lagi kowt kan?? hehe, kalau tak fikirkan terus boleh tak? kalau aku doa dekat Allah supaya hantar jodoh aku suatu hari nanti macam hadiah boleh? (kahkahkah, kemerapuan apakah yang kau mintak ini fil?)
Maka, THE END lah dekat situ pasal rasa malu aku yang tebal yang datang dan pergi secara tiba2. So sekianlah. taknak sambung dah cerita selanjutnya. Nanti terkantoi dengan tuan crush tu ke, hah habis nak letak mana pulak muka ni. Haa, tadi aku ada mention pasal lagu Shawn Mendes kan? Imagination tulah macam mana aku bayangkan diri aku bila ada crush. 

"i keep craving craving, you don't know it but it's true" - ni time aku berharaplah.. tapi skg tak kowt

"can't get my mouth to say the words they wanna say to you" - hah, nilah sebab manusia bertuah tu pegi bagitahu capital P. Sebab aku taknak bagitahu sendiri. Kuajaq manusia sorang tu.

"this is typical of love" - so kalau frust tu benda biasalah bila kita crush dekat seseorang. So bila crush, jangan selitkan dengan hopes. It will crush later! sebab tu jugaklah aku taknak bagitahu masa memula XD

Aku tamatkan mukadimah aku dekat sini harini.
Semoga anda suka membaca kisah merapu saya. Jumpa dekat entri baru nanti ^_^



Newer Post
Older Post