{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

HAPPY INTERNSHIP to me
Thursday, 21 July 2016 | 12:42 | 2 comments

Assalammualaikum and Hi ^^

Okay, actually aku macam malas nak update blog..... but since aku tengah tunggu pukul 3 kejap lagi baru nak masuk kerja (tempat practical. Shift aku harini 3-11 TT^TT) so aku pun ambillah peluang keemasan ni untuk update blog yang aku cintai. Haha.

Once, aku penah terfikir untuk berhenti jadi blogger or people say like stop writing la. .  tapi aku rasa tak boleh. Maybe sebab minat aku dalam menulis tu. Hm, ataupun mungkin sebab aku rasa dengan menulis aku lebih bebas.

Anyway, apa yang cuba aku nak sampaikan dalam entri kali ni ialah mengenai latihan industri (LI) aku! yea filzah!! go! go! go! you can do it! huhuhu T^T
Haha, termasuk harini dah 4 hari aku kerja, and it was fun. Not so bad la since my internship was at a cafe. Walaupun kerja cafe, tapi aku ada shift jugak. Mesti korang macam fikirlah, kenapa cafe but why not instead of hotel or what. Okay, first of all aku tulis stalkers cafe 1st dalam list tempat aku mintak untuk praktikal tu. 2nd, tempat kedua dan ketiga aku pilih tak terima aku sebab kemasukkan aku bulan 7. Diorang nak untuk bulan 9 centu. 3rd, urhh.. madam macam malas nak carikan aku tempat lain since stalkers cafe dah panggil aku untuk interview, so aku pun pergi maka aku pun dapat. The end dekat situ. Haha.

So, dekat mana aku internship? tadi dah mention kan dekat atas? aku internship dekat #STALKERSCAFE korang boleh pegi tengok dekat ig. Klik dekat #stalkerscafe yg bold tadi tu je. Stalkers cafe ni dekat kota damansara, seksyen 5. yang dekat dengan giant semua tu. Korang boleh google jugak tempat tu dekat mana.

Since aku tak selalu free sangat sekarang, kalau ada apa2 yang nak tanya ke apa ke.. boleh contact aku melalui EMAIL , TWEET , IG , FB , or ws je. (017-5124170)

Sekian dulu untuk sekarang, nanti rajin aku update lagi ^_^'



Newer Post
Older Post