{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

3 soalan yang orang nak sangat tanya Filzah! ^_^ (PART 1)
Thursday, 11 February 2016 | 22:49 | 0 comments

Assalammualaikum and hi!
Aku meng"update" lagi!! hehe, sebab aku boshangggggg yang teramat sangattttttt so aku pun dapatlah satu idea!!!~ hahaha, since idea dah datang dan aku macam 3/4 ready. . so aku pun ambil segala keberanian yang ada ni untuk whatsapp manusia2 yang aku kenal dan tanya diorang. . .

"APA 3 SOALAN YANG KORANG NAK SANGAT TANYA AKU?"
hahaha, dekat membe kedah aku speaking kedah laa.. kalau idok, perhhh! kena bash palu weyh!! mana nak lotakkkkk muka niiiiiii~ hahaha... dah la budak2 ni kalau bash palu2, padat sendat weyh! takut tak mampu cheq nak tahan. Hahaha. Ada dua tiga soalan yang aku terima sama. ^^ gosh. Korang ni....
So taknaklah lengah lagi, meh kita tengok apa soalan yang diorang tanya.....

1st is Dirah~ haha.. minah ni tanya soklan, maigoatttttt~ hahaha, mesti ada kaitan dengan diri dia (i guess..)
1- Apa yang hg rasa kalau dipermainkan oleh kawan sendiri?
2- Apa yang hg rasa kalau orang yg hg suka kat hg time sekolah dolu2 muncul kembali?
3- Hang rasa layak tak kalau hidup kita nih berlaku macam cerita novel?

GOSHHHH!! beb, haha. . . . soklan hang hanya mampu buat aku gelak teramat sangat weyh.. hahaha.. so, since aku dah suruh hang tanya dan hang dah tanya, nilah jawapan aku! :D

1- aku rasa nak benam kepala dia dalam tanah, biaq mati lemas (hahaha! jgn cari pasai dengan aku.. ai tak suka hati ai disakitkan ok syg2 sekalian >.<)
2- aku rasa nak lari p ke hujung dunia (kalau orang tu aku tak sukalah macam kes hg. ehem2...) tapi, aku rasa baik settle leklok.. hahahaha
3- hahaha, ni lawokkkkssss~ LAYAK tu i don't know laa.. but, i guess everyone has their own stories to write right? (amacam jawapan aku? ^^)

2nd, Piqah Khalid.
1- bila hang nak slim?
2- bila hang nak tukar nama?
3- bila hang nak kahwin?


Alhamdulillah, setakat ni soalan piqah senang dan simple.. hahaha. Terimalah jawapan tuan hamba yaaa..
1- slim beb?? it's like ME = SLIM? Hahaha, bila aku terasa nak slimlah (hahaha! it's not that aku taknak slim, tapi malaih cheq. I like to eat. I LOVE FOOD~)
2- changing my name?! NO WAY! (Siti Filzah nama diberi, jangan sesekali terfikir aku nak tukaq nama ni!.. haha, amik hang, pantun dua kerat free2 aku bagi.)
3- KAHWIN?! NO MARRIED2 now~ LATER2.. (why kawen now? so much responsibility. Nak enjoy life dulu.)

3rd, Aa (ED @ Adriana)
1- Hg pakai stokin da waktu tidoq?
2- makan or tidur?
3- Apa hg buat bila sedih/marah/happy?

Soalan kalau dari minah ni mesti agak. . .hahaha! funny+weird+awkward. But no worries kk, soalan mu akan hambo jawab dengey tenang.
1- Dak. Cheq tak pakai. (i wonder why she ask like that >.<)
2- I like both, so jawapan aku MAKAN! (i love FOOD. Food makes me happy. hahaha)
3- kalau sedih adalah disebabkan. . . (hmmmm, aku tak dapat lagi jawapan untuk tu, nanti kalau dapat aku habaq) if marah adalah sebab ORANG SUKA MUNGKIR JANJI DAN BUAT JANJI KELINGSSS~ (mohon jauhkan diri korang dari aku bagi org yg suka mungkiri janji) and happy of course because a lots of things :D

NEXT! Aisyah Malek...
1- what the scariest thing that ever scared you?
2- honestly, do you have someone special in your heart? (ehemm. haha)
3- do you love me? hahaha

ouh! hahaha, sweetnye soalan dear soulmate cheq ni. Hahaha, so pure and innocence doe! haha. Ok, now hear my answer kk dear soulmate!~

1- scariest thing ever scared me is. . . . . just thinking and having to lose my parent (hahah, aku ni penakut sebenarnya. Especially with insect! haha, but because aku anak tunggal and aku just ada depa as family. So mak ayah aku paling aku takut untuk hilang T^T)
2- hahaha! special someone tu. . .of course ada..... (ouhhh, you make me shyyyyy >//////<)
3- OF COURSE I LOVE YOU, silly girl! (sayangku soulmate oiii, even we are different in many things, of course i love you dear ^^)

Azman. . . 

1- bila hg nak kawen?
2- phone apa yg hg nak sangat2?
3- kalau hang laki hang buat apa?

hahahahahahahahahahaha, this guy. pfft! so funny your question bro. Hahaha, tapi aku suka soalan number 3 hang... Hm2.. this is my answer for you question

1- bro, kawen pa awal2. Chillax.. (tapi aku cadang nak kawen umuq paling limit 26 tahun. haha, cdg2 tu mintak mak aku carikan, kira umuq 24-26 adalah usia paling comeyyyy kalau dapat kawen. haha)
2- derrr! jangan tanya soalan ni lain kali.. IPHONE 5! (huhu T^T aku dok gila iphone laniiiiiii~ lara hatiku melihat iphone user menayang IP mereka~ T^T ku berdukaaaa....)
3- If i am a guy, i would tackle all the girls? (maybe la! haha, aku nak jadi laki paling hensem!)

Dayah gila yang aku sayang (one of my bff)...
1- bila kau nak kurus?
2- kau sayang aku tak?
3- agak2 biler kita boleh keluar ramai2 lagi?

Hahaha. Soalan! ceittt, apsal soalan 1st tu sama je?? huhu.. hm, soalan ketiga tu macam tricky sikit ngek. Since kau paling ngek aku kenal, aku jawab soalan kau seikhlas aku kk.. hahaha.. MUAHHHH! syg kau sengetttttt.

1- I LOVE FOODDDDDDDDDD (this question againnnnnnn.. haha, aku tahu kau syg aku giler. BUT aku sayang lagi makanan. Hahaha, jgn marah! XD)
2- TAK. Benci kau sebenarnya, DEY! soalan, sah la aku sayangggggg sangatttttt~ (manusia2 aku sayang ada ter'list' dalam entri ni. Kau adalah salah sorg dear Hidayah Sharom. Don't worry.. Kalau aku tak sayang kau, siapa nak sayang aku? T^T haa, jawab soalan aku ni!)
3- hm, soalan musykil.. Ramai2? together-gather?? Soalan KIV! (nanti aku bagitahu kat rumah kita kk)

dear cik kak Balqis bonsai aku.. hahaha

1- hows life?
2- bila nak kahwin?
3- nanti lepas ni nak sambung sampai mana? (she means after aku punya dip)

lahai bal. . . what's with the question guys. Korang harap aku kahwin dulu kan?!! hah! aku tahu tu, tapi sila lupakan harapan anda kk. Ai taknak settle awal2. Koranglah bagi aku anak sedara dulu kk .//////.
1- life is up and down. (i go with the flow dear)
2- this question. . . haiyaaa~~ 24-26 (hampa kawen, aku kawenlah! XD aku kawen, aku jemputlah.)
3- until i reach the sky! ( hahaha, tu tengoklah sampai mana ada rezeki, sampai situ cheq belajaq)

MR. WALI gila XD
1- knp wanita suka laki berkulit gelap?
2- kebanyakkan wanita tak pandang lelaki kacak tapi berduit. Betul ke tak?
3- apa kau rasa bila tengok laki tak berbaju.

huish laki ni. Haha, tapaa2. Sis umbrella answer kk.
1- Sebab hitam2 manis. (i loikeeeeee~)
2- bagi yang materialistik, YA! (hensem je tak boleh bagi kenyang)
3- malulah siot! 

my sweet debab Meya/Mira...

1- apa yg membuatkan kau sudi terima aku as kawan kau?
2- adakah kau anggap aku sebagai bestfriend kau?
3- apa harapan kau untuk friendship kita?

Meya sayangggggg... so deep! touch my heart you know.. hahaha, terimalah sejambak jawapan yang tak mampu aku berikan wang dan harta sebagai ganti... hahaha.. overdose aku malam2 ni... >.<
1- aku sudi terima kau sebab kau sudi terima aku jugak sebagai kawan aku.. (comey tak jawpan aku? >/////<)
2- yes beb! selain niena, kau dan dayah je aku paling banyak kongsi segala perasaan dan jiwa aku. Ouh, jangan lupa. . . emosi aku gak.. hahaha! (kau of course bff aku beb :) tapi prob sekarang ni, adakah aku bff kau?! haa, jawab2..)
3- harapan aku simple. Stay like we used to be and never endless crazy and adventure ni our friendship till jannah! (aku ada korang je T^T)

my dear bff since high school, Niena..

1- apa ideal type hang?
2- selama hang kawan dengan aku, ada benda yang hang tak puas hati kat aku?
3- setakat ni hg ada berapa crush?

Beb. Beb, beb... hahaha, always with the kbat question. Tapi aku heran, hang suka tanya ideal type aku kan? okkkkkk, this is my answer for you mish Niena..
1- Boleh bimbing aku ke syurga, can be as sweet as my dad, tall, always has that cute smile on his face and his love just for me (hahaha, goshhh~ nak tulih pun kena pikiaq banyak untuk 1st question je kowt!)
2- adalah kowt. I already forgot about all of that
3- for now, a few... (rasa 'crush' tu mai bila girly's mood on! hahaha)

ok! haha, cukuplah dulu sampai sini.. nanti ada part 2 okkkkk.. hehehe.. please enjoy my entry... bye, see you at the next entry, part 2!


Newer Post
Older Post