{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

Liebster Award! :3
Sunday, 11 January 2015 | 12:19 | 2 comments

Assalammualaikum & hi all!! huhu, lama tak update blog yang satu ni kan? hehe, well.. a bit busy doing some work.. [hoho, busylah sangat! busy tanam anggur adalah XD] actually, sekarang tengah sibuk buat dua story :D satu pasal love in school, lagi satu pasal sad life of a teenager yang ada masalah psikologi. Macam gila je aku ni dok membuat cerita merapu. Haha, well. . .imaginasi tinggi so takyah la membuang masa, jadi kita teruskan dengan menaip. So, abaikan yang itu sebab aku kena tag! untuk Liebster Award. Hoho, actually aku baru sedar yang aku kena tag [nampak sangat tak bukak blog ni lama -.-'] 

ok, mari teruskan ye? aku kena tag dengan Aisya
jom tengok rules dia! //excited feeling//


-Mention the person who nominated with link
-Answer the questions
-Nominate other blogger
-Create the questions
-Notify your nominate

so, apakah soalan yang telah disuruh untuk aku jawab? meh tengok dekat bawah..
1. Ada masalah? Apa masalah tu?
2. Berdiri selama 2 hari. Apa perasaan anda?
3. Apa yang akan dikatakan sekiranya awak seorang pemberita?(faham btul2 ye soalan)
4. Stress tak kalau lama-lama mengadap laptop?
5. Teruja?
6. Muslim dan Mukmin? Beza atau tak?
7. Anda sedang melalui 3 cabang jalan, kiri ada hantu, kanan ada orang gila sedang bawa kapak dan belakang anda ada seekor harimau sedang lapar, Jalan mana yang anda akan sanggup pilih? Ingat, jawapan ni psycho. haha.
8. 10 kapal terbang sedang terbang, 19 telah jatuh, Berapakah yang masih ada?
9. Sekiranya awak adalah usahawan? Produk apa yang awak nak keluarkan?
10. Tempoh 10 minit, 2 minit untuk makan, 2 minit untuk minum, 6 minit untuk senaman, berapa minit untuk semuanya?
11. Berapa lama awak ambik masa jawab soalan saya?

ok, banyak soalan KBAT ni.. haha! so, since aku kena tag jadi aku akan jawab setulus aku XD

1. Ada masalah? Apa masalah tu?
-masalah? hm, adalah kowt. Tak tahu nak cakap camne. Hehe.

2. Berdiri selama 2 hari. Apa perasaan anda?
-wow :3 sangat. . .sangat 'bahagia'? XD

3. Apa yang akan dikatakan sekiranya awak seorang pemberita?(faham btul2 ye soalan)
-apa yang akan dikatakan? camne tu? ntah laa, lain orang lain pandangannya..

4. Stress tak kalau lama-lama mengadap laptop?
-stress tu, taklah sangat bila kita stress dengan benda lain yang lebih stress [poyo x ayat? XD]

5. Teruja?
-teruja untuk apa tu? :3 teruja nak makan adalah sekarang ni.. lapar~~ TT^TT

6. Muslim dan Mukmin? Beza atau tak?
-ada beza.. kalau mintak terangkan, maapleh~ xberapa reti nak terangkan XD

7. Anda sedang melalui 3 cabang jalan, kiri ada hantu, kanan ada orang gila sedang bawa kapak dan belakang anda ada seekor harimau sedang lapar, Jalan mana yang anda akan sanggup pilih? Ingat, jawapan ni psycho. haha.
-sangat menguji psikologi seorang manusia yang agak waras XD haha.. inshaallah tak ambil kanan or belakanglah :3 itu pasti.. hehe, kalau xde jalan dekat depan ambik kiri lebih afdal..haha

8. 10 kapal terbang sedang terbang, 19 telah jatuh, Berapakah yang masih ada?
-KBAT!! huhu, soalan ini sangat kbat =_='

9. Sekiranya awak adalah usahawan? Produk apa yang awak nak keluarkan?
-produk kowt mak jah oii :3 inshaallah usahawan dalam bidang masakan. Haha, jenama sendiri punya.. ^^

10. Tempoh 10 minit, 2 minit untuk makan, 2 minit untuk minum, 6 minit untuk senaman, berapa minit untuk semuanya?
-ini satu lagi soalan kbat TT^TT ok! sure ini jawapannya.. 10 MINIT! :D betul x?

11. Berapa lama awak ambik masa jawab soalan saya?
-ok :3 kalau tengok dekat jam, start pukul 11.36 am habis kul 11.46 am :3 

ok, soalan sudah dijawab.. so it's my turn untuk pulangkan soalan kepada anda2 yang bertuah ni semua..

1-favorite song?
2-penah tak ada kawan yang sentiasa buatkan anda cemburui dirinya dalam diam?
3-umur tahun ini dah masuk ke berapa?
4-kalau anda ada cuma dua pilihan untuk terus hidup, adakah anda pilih untuk kena baham separuh badan dengan jerung ataupun kena kejar dengan zombie yang laparkan otak anda seumur hidup? [haa!! jawab! jawab! jangan xjawab]
5- kalaulah anda ada peluang untuk bertukar tubuh dengan orang lain, siapakah orang itu?
6- apa yang otak anda sedang memikirkan sekarang?
7-bagi sebab kenapa ada 11 soalan semuanya? 
8-siapa pendorong semangat anda untuk menjadi diri anda yang sekarang?
9-apakah 3 benda yang paling anda nak buat?
10- ada seekor anak kucing yang baru berusia dua tahun. Dia mempunyai 3 tompok di badannya dan setiap tahun akan bertambah 1 tompok baru. Jadi, berapakah umur tok aku sekarang? ._. 
11-adakah anda berasa gila ketika menjawab soalan ini? nyatakan pendapat setulusnya XD tapi yang murni sahaja!!

so, i tag:
1- http://missizzatinadheera.blogspot.com/
2- http://zyraroxx.blogspot.com/
3-http://dowifey.blogspot.com/
4-http://cik-shiqah.blogspot.com/
5-http://screamingingalaxy.blogspot.com/
6-http://nurul-rasya.blogspot.jp/
7-http://sakinahblossoms.blogspot.com/
8-http://luxury-estate.blogspot.com/
9-http://storyaboutme-afiqahmy.blogspot.com/
10-http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/
11-http://hanaexotics.blogspot.com/

ok done :D harap anda semua dapat menjawabnya




Newer Post
Older Post