If I Had Wings
Home About Twitter Insta Follow Dash

owner



FootSteps

" Some people would admit themselves as Princess , but me? Hell no! I'M THE QUEEN


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah. Re-edited by Filzah

why shouldn't i cry??
Saturday, 21 December 2013 • 19:25 • 2 comments




hi and assalammualaikum w.b.t kepada semua yang rajin2 membaca coretan hati di blog ini :D
so, apa khabar semua??!! :D aq alhamdulillah sihat sejahtera.. cuma ada la sikit sakit2 ni hah.. aq baru balik kl ahad lepas.. ada kenduri rumah ayah sedara aq.. sepupu kahwin.. hoho...
well, like today's entry. . . kenapa aku tak patut/harus menangis?? haha.. pelik kan tajuk2 yang aku buat entri?? XD haha... biasa2 je.. hihi... actually, aku nak buat entri ni lama dah.. cuma kemalasan yang menebal dalam diri menyebabkan aku malas tahap dewaZ XD haha..  [nampak tak kemalasan tak terhingga dia kat situ? :3]
hmm, sebenarnya aku kadang2 penat.. penat jadi aku. . .  penat jadi kpoperz. . . .penat jadi student. . .penat jadi seseorang yang korang harapkan. . .
hah?, mesti korang pelik kan?? kenapa ada kpoperz kat situ kan?? well, yah. . . . aku dah penat.. penat sangat sampai rasa nak benci.. tapi aku tak boleh benci, sebabnya aku dah sayang.. haha.. yesh.. aku sayang kpop sebab selama aku dekat middle school, aku dah kenal dan membesar dengan kpop.. hmph, memanglah ramai bangkang kpop, benci kpop, bash kpop... aku tahu la.. dah nak dekat 6 tahun aku jadi kpoperz taw? huh, tak tahu nak cakap macam mana lagi, cuma yang pasti. . . . kadang2 aku penat sangat jadi kpoperz.. ahahaha... ok, korang jangan terkejut sangat ekk.. biasalahkan? huh, ke luar biasa ni?? XD ntah la.. yg pasti, sometime i just don't want to know kpop or kpop idol and everything thats has to do with kpop.. because day by day, i'm the one who is being hurt the most..
rasanya siapa yang baca faham kowt kan?? :)


maaflah.. aku tak boleh kata diri aku haterz sebab aku kpoperz jugak, tapi aku tak la fanatik bagai nak rak macam sasaeng or kpoperz stans... sorry if my words does hurt and leave you guys a wound... the facts is, kalau kita minat kpop idol, contohlah. . .
[maaf, di sini ada unsur2 haterz skit.. tapi mohon baca entri ni sampai habis!]
EXO ke, INFINITE ke, CN BLUE pun kowt... contohlah [diorg ni semua idol faveret aq taw!] kalau kita minat pun, diorang cuma lihat kita sebagai fans dan tak lebih! apa yang aku cuba sampaikan kat sini cuma jangan la sampai cintakan diorg sampai orang bagi nasihat pun taknak dengar.. or, orang komen pun korang keja bangkang je.. biarkan mulut2 tu bercakap.. kita dengar jela.. takyah la sampai mencetuskan peperangan pulak -_-' kadang2 aku tak faham kenapa korang nak nangis2 jumpa idol.. ok la, fine.. memang la susah nak jumpa idol.. but, sampai bila?? sampai bila kroang nak macam ni?? tengok suju, dulu semua org nangis2 jumpa diorg, berebut2 nak pegi fansign diorg.. tapi sekarang?? diorg buat lagu camne pun, tetap tak korang pandang lepas kemunculan kpop group yang baru kan? nanti kalau exo dan sewaktu dengannya dah tua, korang pun dah meningkat usia.. ada korang layan?? korang mungkin rr layan.. tapi generasi baru?? pandang sebelah mata pun belum tentu nak taw....and one more thing that i dont get it?? :3 korang nak berebut2kan idol, tapi korang tahu tak?? diorang takyah berebutkan korang pun, orang lain tetap akan diorang pilih.. what i mean is, korang desperate sangat nakkan perhatian idol or korang desperate sangat nak jadi idol punya lover/wifeu sampai korang sanggup buat benda bodohkan??korang bunuh diri pun, belum tentu idol pilih korang jadi lover/wifeu dia seumur hidup taw?? 3_3
sini aku nak bagi satu fakta yang korang semua tak boleh lari darinya! the fact is, it does hurt... but you just have to except it like everybody else...
*kalau nak tgk besar, mohon tekan gambar untuk tumbesaran*

that is the facts that you cannot run away from...
pendek kata, bagi sesiapa yang cintakan gila2 kpop idol. . . sampai korang mati pun, idol korang just tetap anggap korang fan girls cam orang lain.. tak lebih dan tak kurang... korang sakit masa kena tolak nak berebut tangkap gambar diorg pun, diorang tak tahu kalau tak nampak dan tak kisah kalau tak rasa.. huh... penat la... kepada sasaeng or kpop stans, mohon korang back to the reality! face the reality.. go through the reality and don't cry because of the reality that you've already know the answers...
huh.. kalau rajin.. nanti aku update satu lagi post malam ni :D kepada yang baca entri, mohon jangan terasa ok?? >< so, that's it for now.. caio! adios amigo...



2 Comments:

Blogger Ana Liyana said...

rasanya kita dalam situasi yang sama ^^ hihi glad I read this, add motivation today..^^ tarbiyah.

22 December 2013 at 18:52  
Blogger this is how life's go everyday said...

hihi.. actually, dah lama pendam.. huh, cuma baru sekarang nak tulis semua kat entri ni XD

23 December 2013 at 16:55  

Post a Comment


|