{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

perempuan yang cantik dan lelaki yang hensem
Saturday, 31 August 2013 | 18:51 | 0 comments

hi and assalammualaikum kepada semua!!  :D ok, BOSANNNNNNN!!!!!~ 
perrhhhhh!! terasa gila bosan!! huh, kalau merdeka macam ni, raya aidilfitri haritu lagi rr :D haha..tapi best la, sebab stay je kat umah tok tgk memanjang :D
ok, semua mesti pelik dengan tajuk kan2?? well, hari ni sebenarnya nak cita sal amber dari fx ni hah >..<
cantikkan dia? tu la..sayangnya dia agak boyish dari pemakaian dia. . . dari perangai? erkk. . tu tak tahu sangat la pulak. . .
suka rambut pendek dia! tetambah cam gambar yang kat atas ni!! blonde lagi kowt! :D i like short hair. haha... nampak padan dengan gaya amber kan?? tu la
kay guys, kat bawah ni ada sedikit amber punya profile, so selak2 la baca ye!

Stage Name: Amber (엠바) 

Real Name: Amber Liu

Birthday: 18 September 1992

Nationality: Chinese born in America

Debut on f(x): September 5, 2009

Casted by: 2008 SM Casting System

Hometown: San Fernando Valley

Religion: Christian

Height: 167 cm

Blood Type: B

Family: Older sister

When Writing: Right-handed

Sport: Tae Kwon Do

Hobbies/Specialties: Rap, Chinese, Dance, English

Trivial:
She received vocal, rap, Korean and dance training in Korea, since the beginning of 2008. She had a MySpace and Xanga, but both are deleted now. Fluent in English, Chinese and now Korean, Amber's main strength's are her voice and powerful rapping. She also stands out a lot, due to her charismatic and tomboyish looks.

Music Videos:
Danson (Taiwanese Singer) I'm Back MV feat. Amber

ok, tu untuk profile amber, ada ada sedikit gambar dia yang agak boyish :D

 

*ahh, ada setengah orang cakap muka amber nak iras jonghyun shinee?? betul kew? jadi, apa kata korang sendiri yang tentukannya :D



*ini amber ye! dia hensem kan kalau lelaki?? :D tapi dia dah cantik sebagai perempuan!! ><



*ok!! ini pulak jonghyun :D tengok2, nak macam iras2 kan? but ikut pandangan masing2 lah ok. . 
adakah diorang adik beradik kembar?? well, kalau baca kat pakcik GOOGLE, diorg ni tiada pertalian darah. Jadi mungkin hanya seiras kan2? jantina pun lain2? :D 




*tengok2!! cantikkan amber?! >////////////////////< damn she's beautiful! ahh. . . :3 owh, ini adalah fx wedding dress punya gambar XD terjumpa masa tengah godek2 pakcik GOOGLE >.<


*ah, inilah apa yang aku maksudkan dengan fx wedding dress :D hoho..

ok, apa yang sebenarnya aku nak cakapkan kat sini adalah amber tu cantikkkkkkkkk sangatttttttt!!!! :D comel lotey oiii!!!!! hahaha, mungkin pemakaian dia agak boyish, tapi she is still a girl ^w^ she is damn beautiful!! ok, aku as perempuan pun kadang2 hairan, kenapa amber jadi macam ni, tapi mungkin dia sendiri yang nak or. . . . .taktahu la apa sebab2nya yang lain, tapi. . . . . . as long as she lives, she still a girl walaupun dia tukar jantina sekali pun! and most important is! biarpun dia dah mati sekali pun, dia tetap adalah seorang perempuan!! itu ada fakta yang tak boleh di tukar! haha XD aku pun sebenarnya takde idea nak cakap apa lagi, so. . bye!


Labels: ,



Newer Post
Older Post