{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

Story_Mory- Suho dan Niena #part1. . . [special request]
Sunday, 31 March 2013 | 15:56 | 7 comments
haloo all~~ Assalammualaikum to para muslim sekalian ^^ hi2..hari ni eden nak bagi kat korang satu cita yg khas eden buat untuk Juju Ayumi/Niena ni hah!~ special request dari dia...so, eden buatkan la...

Pada suatu petang yang redup. . sambil menikmati secawan bubble tea  dan menikmati pemandangan pantai yang indah di Kafe Beautiful Sunset,hmm...kalau ikut nama kedai pun...memang betul la...pemandang tepi pantai dari kafe,memang boleh tengok dengan jelas lagi nyata...pemandangannya memang cantik waktu matahari tenggelam...aku selalu ke kafe tu nak menikmati secawan bubble tea dengan brownie choco ice cream pada waktu matahari hampir tenggelam dan aku terlihat dia. . . haha..terlihat mereka mungkin tu yang aku patut cakap... dua sedara yang sentiasa berkepit...haha...sepupu lebih tepat...Suho dan Baekki..Atuk dan Baek XD haha...dua sepupu bagai pinang di belah dua...hmm2, itulah apa yang aku anggap dari apa yang aku lihat la...hah. . .haish..dua2 hensem kowt!! Dah tu...diorg masih2 ada gelaran yang GLAMOR HABIS..hihihi...Atuk a.k.a Suho,dia dan Baek sama2 pemilik kafe tu...hihi..kitorg berkenalan since aku freshman year dekat kolej kitorg yang berdekatan...masa tu waktu matahari tenggelam la...aku terjumpa diorg lepas puas bermain di pantai sendirian..aku ternampak kafe di hujung sana, jadi aku pun mengambil langkah dan menuju ke sana. . .terjumpa suho masa dia tersenyum sendirian menunggu si baek habiskan game volleyballnya..suho tak sendirian, ada yang ingin meneman,yela. . .laki kacak..sapa xnak ye dak??haha..tapi dia menolak..hmm..sendirian memandang matahari yang kian tenggelam dan sambil mendengar alunan ombak yang memukul pantai..tapi atuk masa tu sedang menggenggam sebatang ranting dan menulis sesuatu lalu membiarkan laut menarik tulisan itu lalu segala tulisannya hilang..namun dia tersenyum..hmm, ntah apa yg disenyumkan..Baekhyun a.k.a Baek, seorang yang peramah+sweet+charming habis!! Hati aku pernah cair kali pertama aku terlihat dia..haha...dia seorg lelaki yang budiman..hihi..bagi aku la..dia layan aku segentle habis rr..haish..sampai aku terasa bagai sukakan dia la..namun..hati aku sekarang bergelora..haiyy~~ namun aku dah pasti!!! Hati ini telah memilih!! Akhirnya...aku keluar jua dari gelora ini..hah~ kerana layanan mereka, aku buntu! Keliru!! Dah tidak pasti..namun aku tahu...kini... aku Cuma sukakan kau..
“aku sukakan kau atuk..”
“yo nien!! Whats up!  Hey!! Mengelamun pulak dia ni..”, meja yang aku duduki itu di tepuk dengan kuat oleh baek! Tersentak aku..
“opocot!~ ish kau ni Baek!! Suka terkejutkan aku! Xyah la main tepuk2 meja segala..orang tengok tahu tak!”
“hok aloh! Melatah adikyong kita ni?? Haha...comel la...aku suka..”
“hahaha..apa ni baek, ayt tackle lak! Kesian Niena bear2 kita ni...haish...sampai melatah kowt kau buat!”
“ish!! Bear2 bear2!! Asyik2 panggil aku bear2...apsal ekk?? Huh! Tahu la aku comel!”
“hahaha! Tgk! Kan dah perasan si adik yong kita ni suho bila aku panggil dia bear2!! Haish..aku suka la...comel betul muka kau nien”
“hah! Sebab tu la aku panggil dia bear2...teddy bear kan comel tahap dewa!”
“hahaha..lawak la korang ni..so, baek?? Camna game tadi?? Menang lagi la tu..”
“ha?? Ha!! Of course la..hey2, ni prince volleyball kk depan kau!! Haish...nasib baik comel..kalau tak dah pasti aku luku kau..haha”
“so, nien. . .camna hari kau hari ni..”,tanya atuk yang sedang menghidangkan secawan ice lemon tea untuk baek dan secawan creamy latte untuk dirinya....
“hmm?? Ahhh...biasa2 jew..nothing special actually...ingt nak main ombak tadi..tapi dahaga sangat..terus lepak sini sementara tunggu korang :D”, balas aku dengan sedikit blushy bila aku dan atuk bertembung mata...hmm...alangkah indahnya. . .namun semua itu berakhir dengan sekelip mata bila skandel atuk datang, AMBER...gadis berpakaian seperti seorang lelaki...namun dia seorang perempuan...perempuan yang sangat cantik! Bukan sahaja cantik...malah pandai...haha...amber pandai dalam math....huh! aku pulak sangat teruk dalam math =_= atuk pun tererr dalam math...ada yang kata, atuk punya crush is amber...dan amber betul2 sukakan atuk....mereka ibarat pasangan yang sesuai...haishh!!~~ ini lagi satu benda yang membuatkan aku sedih....
                                           *        *        *        *        *       *       *
pernah sekali, atuk bertanya pada aku...
hey nien?? Hmm,nak tanya la kan nien,. . .perempuan suka apa ekk??’
‘ha??? Owh...bagi aku,ice cream!!!’
‘ehh! Betul kew?..xkan ice cream jew?? Benda lain??’
‘hmm..i’m guessing sweet thing like teddy bear kowt?? Hmm..aku tak tahu la!! Setiap perempuan berbeza kk’
‘ala, kalau camtu, bagitahu jew la kau suka pew?’
‘owh..ok..’
‘eh2!! Nanti!!’,terus aku menarik tangan atuk...tetiba2 waktu tu, hati aku merasakan sesuatu dan muka aku menjadi blushy..waktu tu la aku tahu bahawa hati aku telah dimiliki oleh lelaki bernama suho...
‘hmm?? Nape nien??’
‘kenapa kau tanya semua ni tiba2?..’
‘owh! Hahahaha..ingtkan apa la tadi..owh...birthday amber dah dekat..so aku ingt nak bagi something sweet kau dia..kau rasa apa yang sesuai??’
‘owhhh. . . ~ amberrr~~’, di situ hati aku tiba2 sebak....rasa kecewa tahap gaban!
‘Hey nien!hoi!! boleh pulak kau mengelamun kan!’
‘ehh..aku tengah fikirkan hadiah tu dia la! Bagi la rantai or baju ke?’
‘owh! Erkk??? Thanks budak comel! Hmm..mulai sekarang aku panggil kau bear2 kk ;)’
                                            *       *      *          *       *        *        *

Masa tu la aku dapat panggilan aku...tapi ntah mengapa, dengan atuk...aku tak rasa nak berputus asa terhadap cinta yang belum pasti milik amber!
lamunan aku terhenti ketika baek kata. . . .melihat amber menghampiri kafe...baek terpegun ketika melihat amber..
“ha?? Dah datang kew?? Hahaha..ye rr..cantiknya dia!!!!”, kata atuk yang sedang membulat matanya melihat amber yang cantik dengan pemakaian kasualnya...rupanya memang betul...amber memang cantik..dengan rambutnya yg panjang...
“bertuah kau suho!! Hahaha..kasual habis...cun lak tu...tapi sayang! Tomboy..”
“ish kau ni! Menyibuk jew!”, sampuk aku..“haha...ha! dengar cakap bear2 aku taw! Pergi dulu...”,kata atuk kemudiannya mencium dahi ku secara tiba2..
“eh2, kau ni suho! Ada date ngn orang lain..cium lak org lain..apa ni..haha..korang ada something ekk?”, ketawa baek kita melihat suho mencium dahi aku..
“eh!! Mana ada pa2 kk..huh”,cebik aku sendirian..
“woi baekki! Mesti la ada something...dia kan bear2 aku..”, teriak suho yang berada di pintu yg sedang menggapai jaketnya...
“weyh2! Aku rasa suho akan mintak kapel ngn amber rr..haha..hari tu, dia tunjuk kat aku sebentuk cincin ni oo...sepasang lagi kowt!! Huish..cantik doe!”,sejurus aku mendengar apa yang harus dia katakan oleh baek...aku terus bangun tanpa mengatakan apa2 dan beredar dengan hati yang terluka..
Pada malam itu...ketika aku hampir terlena, atuk menelefon ku...
“hello?? Niena kew?”
“hello..ye..ni niena cakap..siapa di talian??”
“hi bear2!! Baekki kata, tadi nangis2 masa balik dari kafe??kenapa”,tanya suho...pertanyaannya itu membuatkan hati aku bertambah sebak..
“hello??bear2? kau dengar x ni??”
“hmm..”
“kenapa ni??cerita la??”
“aku sukakan kau atuk..”
“hah???????? Haha,apa yg kau cakap ni??”
“aku sukakan kau atuk!!!!!!!”, sejerus itu..terus aku letak gagang telefon dan kemudiannya aku mengambil jaket dan keluar ke pantai...
Ketika berjalan2 menghirup udara segar di tepi pantai...aku berhenti...
“huhuhu!! Kau tu bodo!! Huhu..xsedar kew aku suka kau!! Ish!!huhu...akhirnya aku jatuhkan jugak air mata aku ni demi seorang lelaki yang tak cintakan aku!! Arhh!! Kau tu bodo niena!”
Tiba2, ada satu suara dari belakang menyapa aku..
“siapa kata lelaki tu tak cintakan kau?kau tahu kew isi hati dia?? Jgn salahkan diri sendiri niena..sebab lelaki tu pun cintakan kau sangat2”,kata atuk yang memberitahu aku bahawa dia juga mencintai aku..
“hah!! Atuk!!”,aku terkejut...lalu bangun dan menesat air mata aku..
“eh~ panggil aku atuk lagi kew??”
“aku. . .aku. . .aku pergi dulu la..”,namun langkah aku terhenti...bila suho menarik tangan aku ke dalam pelukannya...[backhug]
lalu dia berbisik kepada ku..
“aku cintakan kau dari aku lihat kau lagi...baekki pun sukakan aku...tapi, dia dah serahkan kau dengan rela kat aku...sekarang dan selamanya, kau milik aku Nur Hussnina Aqilah...sebab aku Kim Joon Myun a.k.a Suho si atuk, sukakan kau selama2nya dan cinta aku hanya untuk kau..”sambil dia memeluk dan berbisik kepada aku...suho menyarungkan sebentuk cincin ke jari manis ku..
“aku cintakan kau suho!! Selamanya...tapi”
“ehhh??aku cakap aku cintakan kau pun kena ada tapi kew?”,terus tangan aku automatiknya menampar lengannya...
“hmm! Yela! Ni...,sebenarnya apa hubungan awk ngn a. . . m. . . .b. . . e. . .r. . .”
“apa??cakap la kuat skit..sini pantai la sayang oii..ombak kuat la..”
“ish!! Hmm, apa hubungan awk ngn amber tu??”
“hmm?? Hahaha...jgn wat lawak la...amber dengan saya bff la...saya nak eratkan hubungan dia ngn Kris!jgn la salah sangka kk”
“ehh!! Mana ada!!”
Kemudian aku melepaskan diri dari peluk atuk yang aku cintai dan lari di pantai...dan atuk pun mengejar aku....Kini, aku tak perlu lagi menyembunyikan perasaan sebenar ku lagi...dan kini, DIA milikku sekarang. . . . dan selamanya ^^

so, enjoy??? thanks sebab membaca!!~ 


Newer Post
Older Post