{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

Tutorial: tudung bawal menutupi dada
Tuesday, 12 February 2013 | 08:27 | 0 comments

hi to all my dearest reader all!!~~~assalammualaikum kepada para muslim2 sekalian!! ^^
hari ni, aku ingt nak buat satu tutorial la..hehe, kepada sesiapa yang memerlukan tutorial mengenai bagaimana nak memakai tudung bawal yang MENUTUPI DADA ^^
so, aku harap la...dengan membuat tutorial yang tidak seberapa ni, adalah jugak orang2 di luar sana yang telah aku bantu^^ [walaupun korang boleh terus tgk tutorial cam yang aku buat ni straight kat youtube jew...takyah nak membaca segala^^
sebab dulu, aku pun pakai tudung se'simple' mungkin rr XD haha...lepas tengo tutorial yang dibuat beberapa orang kaum hawa di youtube, aku pun ingat untuk blog ni, bagus jugak kalau ada camtu..dapat membantu sesiapa yang memerlukan kan??^^ harap ada la orang yang telah aku bantu..tutorial hari ni aku buat simple jew..sama macam yang ada di youtube..^^

so, let us start our tutorial for today^^


1. mula2, pakai tudung yang korang nak pakai, tak kisah la kalau ada labuci.manik2 tepi dia pun, still boleh..pin kan cam biasa...pastikan kedua2 bucu tu sama cam gambar di bawah...

2. pastikan ada kerongsang, tak kisah apa bentuk atau rupa asalkan benda itu di panggil kerongsang dah boleh digunakan untuk mengepin..


3. kita pun perlukan juga jarum peniti untuk digunakan lah kan!! ^^ haha..kita nak gunakannya untuk di jarumkan nanti..


4. kemudian, ambil bucu tudung korang tu [tak kira la kiri or kanan, mana2 jew yang korang suka], kan dia dua lapis,jadi ambil disebelah dalam dia...


5. seperti number empat tadi, ambil yang sebelah dalam dan dipinkan ke bahu [hasilnya ia akan berada si sebelah dalam tudung bucu yang tak digunakan tu]...tinggal bucu yang sebelah lagi kan??? ambil bucu itu pulak dan di buat benda yang sama...kalau inginkan perbezaan, ambil bucu yang tidak digunakan itu dan jarumkannya di kepala [ambil jarum peniti dan jarumkan di kepala] 


6. selepas dilakukan seperti step ke-5 ianya akan kelihatan seperti ini^^ 



7. lepas dah buat cam step ke-6, kat bawah tempat korang pinkan tu akan kelihatan tidak kemas/messy la^^ cam gambar kat bawah ni...

8. faham step ke-7??? ok..kemudian korang perbetulkan la bagi jadi elok cam gambar yang kat bawah tu...



9. ni step yang ke-9 lepas dah habis korang perbaiki apa yang tidak kelihatan menawan gituh XD haha...dah siap!! cam gambar kat atas ni kalau korang taknak complicated la...ni dah cukup simple..^^ kalau korang nak lagi cantik, menawan, tertawan semua, ikuti step seterusnya. . .



10. ok, kalau korang tak suka yang step terakhir tadi, korang boleh lagi bagi ianya lawa dengan ambil bawah tu, then korang tariknya ke belah yang kembung tu...ia akan nampak lebih net la...lepas korang tarik ke belah yang dia kembung tu ia akan kelihatan cam gambar kat atas..amibil jarum dan jarumkannya..



11. lepas pinkan nya.. ia akan kelihatan cam gambar kat atas ni^^ nampak net skit kan.^^ ikut taste korang la nak pakai camna...so, it is done!!!~

aku harap, aku dapat la bantu sesiapa yang berada di luar sana...dan harap korang dapat mempelajarinya dan kelihatan menarik dan menawan...^^ harap korang sukakan tutorial yang tak seberapa ni..^^
so, i'm done here!!!!~~~ sekian~~~ harap berjumpa anda lagi!!!! dalam next entri kk^^


adios amigos~~~ assalammualaikum^^





Newer Post
Older Post