{ Life Is An Unexpected Journey }

Dear Allah SWT, please always give me the strength to go through the difficulty YOU put me in.

For the people who always been by my side. THANK YOU

I will always cherish the moment that has been given to me.

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone and never gave up.

They who believe in me, are like the diamonds that are so precious and priceless in my life.

Life are sometimes sucks, but i still have to face those suckers and bitches if i wanna survive in this wicked world.


( D R E A M C A T C H E R )











Shooting Stars.
"Luck is like a gamble"
M I S S Y

Growing up into adulthood by days. 19 to be 20. Maybe becoming a miss chef in the future. No need to follow, just read about my boring so called life.


F O O T S T E P S







Bla Bla Bla. . .



Skin 100% By Yeza리키 . Header from Kaori_Chan and icon from here . Favicon are from xiolu .

what is wrong at me that u see!! tell!!
Monday, 23 July 2012 | 16:08 | 0 comments

hey!! korang2,kita berjumpa di ALAM CYBER lagi =.= haish..haha^^ jgn lew cam 2...alolo!! jgnla blah dulu!! sian kitew... :'(

huh...ntah lew...hari ny sounds like a bit glommy for me..huh..what can i do ea??? hm..ntah lew...rasa cam pelik skit pun ada lew=.= gloomy coz posa kowt kan ^^ well,normal rr kan..hihi but there is something lew..=.=
korang tahu x..kelmarin...masa nak main batu seremban kan...masa 2 lam kelas lew..hihi [nampak sangat pergi sekolah x belajar kan..hoho >o<]..ala,masa 2 kan mase free..well,kami bored n semua keja dah habis..
[nampak sangat bohong!! haha..keja sekolah yg patut buat at rumah pun malas nak sentuh ny kan keja in class..haha!!]
K
O
W
T
.
.

*
Selambut atau juga dikenali sebagai Batu Seremban atau Serembat ialah sejenis permainan tradisional yang dimainkan di Malaysia. Selambut adalah sebutan di sebelah utara dan pantai timur Semenanjung, manakala di pantai barat semenanjung permainan ini dikenali sebagai Seremban. Ia biasanya dimainkan oleh kanak-kanak perempuan secara individu atau secara berkumpulan seramai dua hingga lima orang.
Permainan selambut cuma memerlukan beberapa biji buah. Guli kaca, biji getah, anak batu kerikil atau ketulan-ketulan objek lain berbentuk bulat biasa digunakan, lazimnya sebanyak lima biji. Selain itu, karung kain yang dijahit dan diisi dengan biji saga, pasir dan sebagainya juga digunakan.
Permainan ini sering dimainkan di waktu lapang, di serambi rumah, di dalam rumah, di taman atau di mana sahaja yang terdapat permukaan yang rata dan bersih. Para pemain duduk di atas lantai, dan bermain mengikut giliran.

kami main 6 org....i, dayah, atikah, srinana ngn nina...main kat tempat saye lew!! hihihi...masa tengah main 2 kan..,masa 2 dah sampai giliran saye lew kan. . ., tengah dah start main dah 2,tetiba je si dayah ny!!!ngn nana n nina...huh,diorg cakap..''filzah2,ang taw x...tadikan....aku, nana, nina ngn tikah dengar ariff cakap yg ang ramai peminat...!!''
''hmm...xyah nak mohong la!! huh..''
*sambil2 main tengah blushie...<--[entah betul x ejaannye=.=] ye rr!!

well,mesty la cam nak merah muka bila ada a boy talking about u kan??!! huh...well!! 2 boys!! hmm.. ok...sambungan citewnye ^^

''wey..betui la..x caya tanya nana,nina ngn tikah..wey tikah..ang dengar sama kan??''
''huish...mana da= . = aq x dengar pa pun..''
'' ang memang!!..kita dengarkan nana, nina.. ^^''
''ha!! ha!! betui 2...haaa, ariff kata ang ada ramai peminat..ramai minat dia kan nina..''
''hmm!!..yes2..hihi...''
 ''ha!! x taw la filzah!! alew! merah uhh muka..eleh,daha suka 2 cakap la suka...xyah nak wat serius plak.. =.=''
''haha...2 la...x taw la ang filzah....lepas 2 dia ada cakap sal faizah arshad gak (buaya tembaga)''
''ha!! ha!! betui2!!..''
''ish! hampa ny!! huh...biaq p la kat dia...dia cakap cam 2 ka?? bohong rr..ok...fine..what ever''

*tamat terus permainan tadi..[i mean my turns..^^]

hello!! tolong rr..well,nak luahkan skit hati ny...
nana!! tolong rr!! ang x pernah ka suka org puji ang?? ha?? xpernah dapat pujian ka???
aku taw la ang pernah kecewa sebab lelaki...tapi,xsemua sejahat dia yg pernah ang sayangi!
aku pun taw yg ang x suka lelaki...ang x suka sebab ada abg yg menyakitkan hati n jadi anak bongsu kan???jadi anak tunggal perempuan keluarga ag...n ang pun nak gila2 rr nak jadi cam aq kan??jadi anak tunggal yg sentiasa dapat apa yg dia nak kan? xyah berkongsi dengan org kan?? hmm...tapi nana..ang bertuah gila sebab lahir dalam keluarga yg masih sayangkan ang taw x!! hmm..klu cam aq...t lama2 ang tetap akan bosan gak...well,anak tunggal sometimes a lot bored then anak bongsu or anak sulung org anak 6be 2, 3,4,5 or ke berapa saja la taw..
ang patut bersyukur sebab ada abg....mungkin klu tengok cam abg or kak kita x sayang kita ja..tapi,hakikatnya. . .
sebenci mana pun terhadap kita....,lebih sayang lah maksudnya...cuma diorg x mo luahkan benda sebenar ja...everyone need it own space right....they deserve to hold tight diorg nya perasaan....x semua org open minded nana...
 * be a single child sometimes it hurts...because,everyone are buzy and left u alone by urself


hmm...apa salahnya aq kat mata ang nana?? apa??! hmm...semua tindak tanduk aq mesty akan buat ang sakit hati or buat ang meluatkan??!! kenapa?? apa yg ang sakit hati sangat??? huh
klu aq cakap ngn laki..satgy mula la...''hmm...jgn dekat nina...filzah nak date 2''
huh!! tolong rr...aq cakap ngn budak laki ja pun!! xkan nak cakap ngn depa pun xleh??!! apa ny nana...salah ka aq jadi apa yg aq suka?? kenapa ang x suka??!! klu boleh aq rasa cam nak nangis ja,sebab cam benci aku ja.....


Newer Post
Older Post